0

Б ългарският футболен шампион Лудогорец е постигнал споразумение за привличането на уругвайския полузащитник Родриго Саравия от Пенярол, съобщи местният спортен журналист Уилсън Мендес в профила си в "Х".

Според информацията 23-годишният Саравия ще парафира за следващите три сезона с разградчани, които ще заплатят 1,8 милиона евро за правата на халфа, като Пенярол ще запази и 20 процента от бъдещ трансфер.

Футболистът също така ще получи 20 процента от сумата, а 90 процента от остатъка ще влязат в касата на клуба от Монтевидео, чийто президент Игнасио Рулио лично е водил преговорите.


 
Саравия за последно игра от август миналата година под наем в аржентинския Химнасия и Есгрима, записвайки 32 мача и 1 гол.

В сайта „Трансфермаркт“ пазарната му цена в момента възлиза на 1,7 милиона евро. При очакваната продажба на Якуб Пьотровски след Евро 2024, Лудогорец навреме се подсигурява в централната зона на полузащитата чрез бойкия уругваец, който все пак отстъпва на поляка като фигура - висок е 1,73 м срещу 1,88 м за Якуб. Пьотровски в момента е оценен на 5 милиона евро.

Източник: БТА