0

Л удогорец започна с победа лагера си в Австрия – 1:0 над третия във Втора Бундеслига Блау Вайс Линц. Играта на „орлите“ обаче не бе на висота, като само по чудо разградчани не допуснаха гол във вратата си.
Срещата започна с 15 минути закъснение заради транспортни неволи от страна на австрийците.
Треньорът на шампионите Анте Шимунджа излезе със състав, в който имаше четирима юноши – Александър Ганчев, Иван Йорданов, Петър Георгиев и вече наложилия се Доминик Янков.

Словенецът изрази задоволство от играта и движението на футболистите на Лудогорец след двете седмици на огромни физически натоварвания. 

"Доволен съм. Изминаха две трудни седмици, в които тренирахме доста. Днес краката бяха тежки, но тичането и манталитетът на футболисти бяха налице. В Европа физическите изисквания и скоростта са много високи, така че подбрахме внимателно съперниците ни за лагера", каза той в интервю за Диема Спорт.
 
"Не ни беше лесно при тази умора, но се справихме. Доволен съм и от тичането на играчите. Младите обаче трябва да вдигнат нивото, ако искат да разчитаме на тях по-често. Те имат много работа.

"Националите пристигнаха вчера и са в добро състояние. Надявам се да ги видим в игра още в сряда. Търсим и още нови играчи - опорен халф и централен защитник. Ще видим какво предлага пазарът".

Още в първите секунди Бърнард Текпетей нахлу по дясното крило и намери Доминик Янков, неговият удар бе отразен, а при добавката Петър Георгиев стреля право във вратаря. Веднага след това австрийците застрашиха Серджо Пад, който се справи.
Лудогорец отбеляза в 21-ата минута. Точен бе Бърнард Текпетей. В този момент той се бе преместил на лявото крило, направи чудесен пробив и с мощен нисък удар не остави никакви шансове на Николас Шмид. Малко след това Текпетей пробва да изненада вратаря на ВБ Линц с далечен изстрел, но за малко не уцели рамката.
На почивката на двубоя Анте Шимунджа направи множество промени, като местата си на терена запази само един - централният защитник Александър Ганчев. С всички тези промени играта на Лудогорец не се подобри – напротив, стана дота бледа. Австрийците натиснаха, но до гол така и не успяха да стигнат. В 64-ата минута разградчани направиха бърза контраатака, Рик Джонатан центрира, но Алекс Сантана не отигра добре топката в глава и изпрати в аут.
В 76-ата минута футболистите на БВ Линц можеха да изравнят. Те направиха добра контраатака, Тобиас Кох стреля, топката се удари в главата на Шакил Пинас, след това се чукна и в гредата и излезе в ъглов удар.
Малко преди края на срещата Ихинио Марин, който по всичко личи, че ще бъде продаден или даден под наем, опита да се възползва от добра контраатака. Той обаче нанесе много слаб удар. В 87-ата минута пък Шакил Пинас за втори път спаси Лудогорец, като този път изчисти почти от голлинията удар на съперников футболист.