0

В естник „Мач Телеграф“ предлага една идея на ръководството на ПФК Левски, с която е повече от сигурно, че ще се привлече за пореден път интереса на „синята“ публика.

Предвид финансовото състояние на клуба, нашето предложение е свързано със свежи пари в касите на „Георги Аспарухов“ и по-важното - радост за агитката. Фактът, че феновете няма да бъдат зад отбора си в реванша срещу ПАОК в турнира Лигата на конференциите, не означава, че те не могат да бъдат на стадион. Ние предлагаме на Левски, предвид оставащите дни до този двубой, всички верни привърженици да имат възможността да проследят случващото се на „Тумба“ отново рамо до рамо.

Това може да се случи, ако бъде монтирана видеостена вътре в стадиона пред Сектор „А“ на „Герена“, на която да се проследи двубоя в Гърция. Да бъдат пуснати в продажба на символична цена билети. По този начин запалянковците ще имат възможността да усетят отново емоцията от европейските „сини“ вечери, а в касата на клуба да влязат свежи пари.

По подобен начин, но пред стадиона заради наказание, беше изгледан двубоят между Левски и Хайдук Сплит от около 2000 зрители. Така привържениците на Айнтрахт Франкфурт проследиха финала за Лига Европа срещу Рейнджърс на „Дойче Банк Парк“, а Унион Берлин спечели пари за вдигане на една от трибуните си на стадиона.

Разбира се, има още много примери. Разликата сега от онзи мач с хърватите е, че феновете на „сините“ могат да бъдат настанени на трибуните и да пеят за любимия си отбор. Най-малкото, феновете на Левски заслужават това внимание от страна на клуба, а в същото време ще дойдат и допълнителни приходи.

През последните години привържениците на отбора направиха и невъзможното, за да бъде клубът на картата. Като допълнение, за да стане наистина един „син празник“, бирата и скарата пред сектор А за привържениците е добре дошла, както е преди всеки официален мач. Оттам също биха дошли свежи средства.

И в този ред на мисли, преди тези мачове, независимо за първенство или друг турнир, опашките пред касите за закупуване на бира или храна от скарата са наистина огромни и това не работи в полза на клуба. Хубаво ще е за първото домакинство на Левски от сезон 2022/23 на „Георги Аспарухов“ срещу Спартак Варна това да бъде променено.