0

Л евски готви уникална трансферна бомба още сега, информира "Мач Телеграф" в днешния си брой. Треньорът Станимир Стоилов си е харесал иранския нападател Шахаб Захеди от украинския Заря. Той отбеляза един от трите гола срещу ЦСКА-София в двата мача помежду им в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Първият двубой в София завърши с победа 1:0 за Заря, а попадението вкара друг иранец - Алахяр Саядманеш. ЦСКА падна и в Украйна – с 0:2, Захеди бе автор на един от двата гола за победителите.

Левски опитва да вземе високия 1,87 м нападател на Заря още сега, възползвайки се от разрешението на ФИФА и УЕФА футболисти от първенствата на Украйна и Русия да сменят свободно клубната си принадлежност и да минат в друг отбор, в който да получат специален статут, позволяващ им да играят в официалните мачове, до края на настоящия сезон.

Шахаб Захеди е голямата цел на старши треньора на тима Станимир Стоилов, който обаче е огледал и качествата на халфа Ловро Цвек. Хърватинът също игра за Заря в двата мача срещу ЦСКА.

В последните дни спортно-техническото ръководство на Левски, начело с Мъри Стоилов, е гледало мачовете на "червените" със Заря Луганск, за да добият още по-добра представа от качествата на иранеца и първатина. Мъри е харесал най-много играта на друг иранец - 20-годишния Алахяр Саядманеш, но той вече не е част от Заря.

В същото време и в Разград може да се възползват от войната в Украйна. Ръководството на Лудогорец дебне каква е ситуацията около капитана на националния отбор на България Георги Костадинов, който е собственост на руския Арсенал Тула. Възможно е халфът да дойде при "орлите", но вероятността за това не е голяма.