0

Б ФС официално обяви, че срещата между Славия и Левски от третия кръг на Първа лига няма да се проведе. Сблъсъкът бе насрочен за неделя (24.07) от 21.00 часа, но „сините“ поискаха да бъде отложен заради ангажиментите си в европейските клубни турнири.

По-рано днес „белите“ пък излязоха с позиция, че отказват срещата да бъде отложена, тъй като промяна в графика на първенството ще бъде в техен ущърб.

Ето какво написаха от БФС:

По искане на ПФК „Левски“ София и на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето, както и  приложимата практика от сезон 2021/2022, срещата от III – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Славия“ София – ПФК „Левски“ София, насрочена за 24.07/неделя/2022 г от 21.00 часа се отлага.

Спортно-техническата комисия (СТК) също така не уважи молбата на крилото Здравко Димитров за едностранно прекратяване на договора със "сините".

"След разглеждане обстоятелствата по уведомление от Здравко Димитров за едностранно прекратяване на договора му с ПФК Левски София, СТК констатира че спортно състезателните права на футболиста не могат да бъдат прекратени съобразно искането на Здравко Димитров, по отношение прекратяване на трудовия договор, СТК не е компетентна във възникналия трудово правен спор", се казва в съобщението