0

Н ационалът на Северна Македония Дарко Велковски иска да продължи кариерата си в Лудогорец. Това твърди sportmedia.mk, цитиран от "Мач Телеграф" в днешния си брой.

В момента той е свободен агент, след като договорът му с хърватския Риека изтече. Към 26-годишния Велковски, оценен на 2 млн. евро от Transfermarkt.de интерес има от Саудитска Арабия. Той е централен защитник, но може да действа и като дефанзивен халф. Юноша е на Работнички. Три години играе във Вардар, след което през 2018 г. е продаден на Риека. 

Преди дни Дарко Велковски беше титуляр за Северна Македония в срещата от Лигата на нациите с България в Разград (1:1). На 29 март той имаше трудната задача да опазва Кристиано Роналдо в решителния плейоф за класиране на световното първенство в Катар. Португалците победиха Северна Македония с 2:0 и взеха квота за Мондиала. Два гола тогава отбеляза звездата на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш.

Шансът Дарко Велковски да подпише с Лудогорец обаче е минимален. „Предлагат ни много играчи, но ние нямаме интерес към Дарко Велковски“, заяви по въпроса спортният директор Георги Караманджуков.