0

О питният 32-годишен нападател на Спартак Варна Мартин Тошев, роден в София и проходил футболно в школата на ЦСКА, за пръв път ще играе във варненското дерби. Пред в. „Мач Телеграф“ той сподели в днешния брой настроението и състоянието на „орлите“ за мача на годината им – срещу местния съперник Черно море. "Очаквам да победим. За първи път в своята кариера ще играя в това дерби. Отборите не са играли един срещу друг от 13 години, което е наистина много време", призна нападателят, който играе във Варна с №90 на фланелката.

Според него този специален мач не трябва да води до прегаряне: "Това е един по-специален мач както за феновете, така и за нас футболистите. Той е доста по-важен, но не трябва да се пренавиваме и прегорим, защото това може да ни изиграе лоша шега.

Подготовката е както преди всеки друг мач. Различното е зарядът на това дерби. Всички чакат този сблъсък от дълги години и са нетърпеливи, ние трябва да направим всичко възможно, за да ги зарадваме, особено когато играем на нашия стадион. Нашите фенове могат да бъдат сигурни, че ние не 100, а 1000 процента ще дадем от себе си, за да стигнем до успех. Те го заслужават! Откакто дойдох в Спартак Варна съм наистина впечатлен. Имаме много верни, всеотдайни и предани привърженици. Наистина съм очарован и мога само да им благодаря за подкрепата, която ни дават във всеки мач!", отбеляза Мартин Тошев.

По думите му "повечето отбори в България едва ли има с какво толкова да се изненадаме - постоянно се гледаме и играем един срещу друг, важното е това, което треньорите изискват от нас ние да го направим."

Колебливото начало на новака в елита е причината Спартак да заема последното място с 5 точки от 1 победа и 2 хикса, с 11 загуби. "Съгласен съм, че не започнахме добре сезона, но все пак отборът от 13 години не е бил в Първа лига. Доста млади момчета направиха първи стъпки в най-елитната група на страната", отчете Мартин Тошев.

"Като гледам и отборите пред нас в класирането не са кой знае колко напред (предпоследният Пирин е с 8 т., Септември и Хебър - с по 10). Една добра серия от нас би променила много нещата. Аз изобщо не се съмнявам, че целта ще е изпълнена и отбора ще затвърди мястото си в Първа лига. Тук му е мястото на Спартак!"

Коя е най-голямата победа на Мартин Тошев може да прочетете в интервюто му в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"