0

М асов бой на родители се е случил след двубоя от елитната юношеска група до 16 години между отборите на Локомотив Пловдив и Хебър Пазарджик, която се е играла в Пловдив, информира tribunaplovdiv.bg. Мачът е завършил 4:1 за пловдивчани, но до 71-ата минута резултатът е бил 1:1. Според колегите до грозните сцени се е стигнало след последния съдийски сигнал, като в сбиването са участвали над 30 души, сред които и жени.

Във видеото се вижда как млади мъжа налагат с юмруци и ритници паднал на земята друг мъж, след което се стига до масово бутане между групи хора. Сред потърпевшите е бил и бившият национал на България и шесткратният шампион на страната с Лудогорец Йордан Минев. Бившият защитник на Ботев Пловдив и ЦСКА в момента е старши треньор в ДЮШ на пазарджишкия клуб, като по време на скандала след срещата е ударен от фен на "черно-белите".

Според официална информация от полицията, на телефон 112 е бил подаден сигнал за сбиване между родители и на място са изпратени екипи на 5-то РПУ, но при пристигането не са констатирани лица, които да са участвали в боя. Няма задържани и сериозно пострадали.

В медиите бе разпространено видео от случката след края на мача, но от Локомотив Пловдив пуснаха официална позиция и видео, в което дават допълнителна информация.

В рамките на близо 3 минути от мача са подбрани реплики, подвиквания и очевидно гаменско вербално поведение от страна на публиката на Хебър, които в случая вероятно са родители на 16-годишните юноши на пазарджиклии. От Локомотив Пловдив твърдят, че именно тези реплики и поведение са били повод за последвалия инцидент след края на мача.

Остававяме на вас да прецените дали подобни неща трябва да се чуват по време на мачовете от родителите, а и от деца... очевидно все още доста малки (на база тембъра гласа)

Ето и пълната позиция на Локомотив Пловдив

Уважаеми привърженици,

През изминалата неделя се състоя пореден кръг на Елитната група до 16 години. На “Лаута” Локомотив победи заслужено Хебър с 4:1. Но, за съжаление, не с това ще се запомни срещата.

По време на всичките 90 минути определени родители (фенове) на Хебър не спираха да викат нецивилизовано при почти всяко отсъждане на съдията, без значение дали е вярно или грешно. Впечатление правеше един конкретен човек, който в хода на мача отправяше обидни епитети както към главния съдия, така и към юношите на Локомотив! Недопустимо! В тази връзка той на няколко пъти влизаше в словесен конфликт с родители на домакините, не обръщаше внимание и на забележките на охраната.

След срещата, до входа на спортния комплекс, му е зададен въпрос защо е обиждал децата на Локомотив от наш фен, присъствал на мача. Въпросният изригва с обиди и словесни провокации, а според свидетели на случката същото е сторил и Йордан Минев, треньор на Хебър U16. Скандалът прераства в ръкопашна схватка, като в нея се включват и хора, които седят на барчетата в комплекса. В крайна сметка има двама пострадали, главният виновник за всичко се скрива в автобуса на гостите.

Подмолни действия има и дни след срещата, като определени хора от Хебър са разпространявали информацията, че не кой да е, а именно спортният директор Илко Пиргов, който беше зрител на мача, е организирал този бой! Абсурдно!

Уважаеми родители, Вие сте тези, които трябва да бъдете за пример на своите деца! Дръжте се културно и уважително по време на мачовете на своите деца! Футболът е просто игра, а не война!

Прилагаме видео (18+) с кратки, но показателни моменти от мача, като ще чуете за какво става въпрос. В първите секунди на клипа се чуват и закани и обиди към едно от нашите деца.