0

О коло 2 часа преди старта на мача между ЦСКА-София и Ботев Пловдив на „Българска армия“ недоволни запалянковци на „червените“ обстрелваха с шишета с вода и банани футболистите. 

За двубоя от Първа лига с начален час 18 ч. бяха мобилизирани 3 пъти повече полицаи и жандармеристи заради очакваните изблици на недоволство от феновете. Футболистите, срещу които скандираха „Вън от ЦСКА!“, не успяха да влязат на стадиона по обичайния маршрут, със съдействието на полицията те стигнаха до съблекалните през Сектор Б.

В тази обстановка няколко цветнокожи футболисти на ЦСКА-София са отказали да играят в днешното домакинство срещу Ботев Пловдив, според "Спортал" - Брадли Мазику, Амос Юга, Йоан Баи. Съобщава се и за бразилеца Гарсес, очакван да излезе титуляр срещу пловдивчани, но в стартовия състав бе записан Вилдсхут.. 

Мазику, Юга и Баи не са в групата за мача. .

Запалянковците на "червените" скандираха и обидни думи по адрес на собственика Гриша Ганчев, който щял да отговаря на всички техни въпроси за управлението на клуба другата седмица, оповестиха в сайта по-рано днес.

Новините от Армията започнаха да валят отрано днес - бе повредена от неизвестни и една от футболните врати на стадиона.

В тази връзка клубът изрази позиция за случилото се днес в Борисовата градина.

"Клубът ни разбира разочарованието и недоволството на всички, които обичат отбора, но за съжаление не можаха да бъдат зарадвани с добра игра и трофей на финала. Осъзнаваме, че с неубедителното си представяне в този мач, както и през пролетния полусезон, тимът е големият длъжник на публиката. Приемаме градивна критика към играчи, треньори и ръководство", се казва в изявлението на официалния сайт на ЦСКА.

"Всички наши фенове имат пълното право да търсят развитие и да изискват промяна, да критикуват конструктивно и да предлагат решения. Но начин, който съсипва имиджа на клуба и може да доведе до тежки последици в международен план, вярваме, не е правилният. Това не е пътят да докажем, че сме европейски клуб, към чието израстване се стремим и ще предприемем спешни мерки да постигнем.

Категорично не приемаме да се стига до крайности и ексцесии, да се заплашват и атакуват футболистите на расова основа, да се чупи и поврежда имущество на стадиона, да се саботира провеждането на двубоя с Ботев и всякакви други прояви в разрез с нормалното поведение.

Гневът, яростта и омразата със сигурност няма да доведат до положителни неща за нашия клуб, особено когато емоциите, а не разумът, надделяват.

ЦСКА винаги е бил лицето на клубния ни футбол пред Европа и света. Нека не разрушаваме тези градени с десетилетия имидж и харизма на величие", се казва още в позицията на клуба.

От страх за гневни изцепки на публиката пращат тройно повече полицаи на „Българска армия“ за днешния мач срещу Ботев Пловдив