0

П резидентът на футболния съюз отговори и на въпроса дали обмисля да си подаде оставката като ръководител..

"Когато хората не са доволни от резултатите на собствените си отбори, те търсят проблема на друго място. Трябва първо да се огледат в собствените си клубове. Иначе човек винаги може да се мисли за оставка, но с какво би помогнала тя три дни преди мача. Имам още две години мандат - може да го изкарам или да не успея. Може през следващата година да направя Конгрес и всички да се успокоят тогава. Към момента най-мъдрото решение е на хората, които трябва да определят дали да има мач", заяви Михайлов пред БНТ.

Михайлов определи Димитър Бербатов и екипа на 7-кратния Футболист №1 като безработни, които явно си търсят работа във футболния съюз, но си имало правила, по които да я получат. Бившият страж на Левски не знаел друг случай, в който някой да се изявявал като кандидат-президент над 2 години.

„Това с 18-ата минута също е направено от безработен футболист и треньор“, коментира Михайлов протеста на феновете по почти всички стадиони у нас, подет от Бойко Величков.

„УЕФА работи с всичките си 55 федерации и е запозната с всички дела и безопасността на хората и организация на мачове. От тях идва офицер по сигурността и те знаят и без ние да кажем, че мачът е с особено рисково значение. Не заради протестите, тъй като може да има в Пловдив и Разград. Просто съоръжението е по-компактно. УЕФА реши, освен че мести мача в Пловдив, го направи и без публика и показва колко сериозно са взели нещата. Където е София, там е и Пловдив. Натиск след Англия от политически план не усетих. Самите ситуации, които станаха на мача, вкараха напрежение. Тогава хората влязоха на стадиона, направиха белята и излязоха. Сега не виждам защо някой използва по някакъв начин, че времето ни е късо. След избори сме, единият кмет не беше вписан, другият не беше дал клетва. 3 дена остават до мача и беше хубаво да се вземе това решение. Надявам се някой да не го използва като лост, тъй като прилича на саботаж“, каза Михайлов.

"Не съм мислил да се кандидатирам пак, по-скоро не. Дори вече се опитвам да си подготвям група от заместници. Никой няма образование за президент“, завърши президентът на родния футбол.