0

Л евски навъртя 4 мача поред без победа, а за капак в две от последните 3 срещи не успя да вкара и гол. Като цяло през октомври „сините“ не успяха да отбележат повече от веднъж в двете срещи, които спечелиха, а както и при 1:1 с Локомотив Пд. Какво не се получава в играта на тима, че не успя да изплува и срещу ЦСКА 1948?

Вестник „Мач Телеграф“ потърси отговор на този и други въпроси от легендата Михаил Вълчев.

„Не вярвам да е имало подценяване от страна на Левски. Видя се, че ЦСКА 1948 е добър отбор с качествени футболисти. Явно е, че „сините“ трябва да хвърлят повече сили срещу 7-8 отбора, за да могат да стигнат до успех над тях. Възможностите на тези футболисти са такива. В този двубой специално ми направи впечатление, че защитата ни я пробиха на няколко пъти.

Халфовете бързо движеха топката. Имаше твърди влизания от страна и на двата отбора. Някои бяха доста груби, повече идваха от страна на „червените“. Имаше флангови атаки от дясната зона, които водеха до опасност. Имаше и едни десет минути, между 60-ата и 70-ата, когато ударихме греда и Роналдо изпусна. Не знам къде се къса нишката. Уелтън пробива, но не може да подаде, не може и да вкара. При Роналдо е същата работа. Колкото могат се борят и се опитват. Като гледам Левски е зависим от един човек. Един нападател, който да може да реализира.

„Сините“ играят добре, но за мен това се изразява и във вкарване на голове, създаване на положения. Атракция за публиката! Това разбирам под „играха добре“. Не харесвам, когато някои треньори излязат и казват: „Играхме добре, но загубихме“. Няма такова нещо. По-добре играй слабо, ама спечели“, отсече Михаил Вълчев.

„Отборът е в криза. За пет мача са вкарани 3 гола. Тази криза се дължи на това, че такива са възможностите на нападателите ни. Не могат да вкарват голове. Създават се положения, но не можем да ги реализираме.

Трябва концентрация в последното подаване или удар. Ние преди 5 кръга говорихме, че може да се борим за титлата, а тя каква стана...Питаме се дали ще влезем в тройката. Бари от една страна тичаше и се бореше, но вкарваше на четири или пет мача веднъж. Мога да кажа обаче, че липсва. След като няма кой да го замени. Това не позицията на Ивелин Попов, нито и на Илиян Стефанов. Явно стигаме до извод, че Бари вършеше работа. Откриваше пространства на халфовете и фланговите футболисти.

Честно казано - нямам идея как да се излезе от кризата. Не вярвам чак толкова да са затормозени психически. Трябва да са концентрирани, да мислят и да внимават. Това е и работа на Станимир Стоилов. Да говори с тях, ситуацията е трудна, а идват два важни мача във Варна. Следваща среща е с Черно море на „Тича“. Ако и там загуби, то кризата става вече много дълбока. Може и да не успеят да излязат от нея.

Много неща зависят от този мач. След това идва Спартак. Като погледнем представянето им - все си мисля, че би трябвало да вземем трите точки. С Черно море ще е по-трудно, вероятно. Те са костелив орех и играят стабилно във всички мачове. „Сините“ трябва да се вложат максимално и да имат и късмет“, коментира още бившият нападател и треньор на Левски.