0

Л евски сложи край на серията от 11 мача без победа с 2:0 над Хебър. Имат ли право „сините“ да хвалят с този успех и какво се промени в играта на тима? В. „Мач Телеграф“ потърси мнението на Михаил Вълчев по тези и други въпроси.

„Левски игра във всички мачове от началото на пролетта с много агресия. Пресира съперниците си и не им позволява да разиграват топката, да организира атаки. Проблемът в предишните срещи бе липсата на идеи, когато се отнеме топката, както и ситуациите пред противниковата врата. Липсваха попаденията. От три мача един гол! И то от дузпа срещу Пирин. 

Нападателите при всички положения са длъжници. Рикардиньо имаше много рядко контакт с топката. Много малко бяха и пробивите на Роналдо и Уелтън. С Хебър „сините“ отново бяха агресивни и действаха с висока преса. Домакините от Пазарджик не стигнаха до вратата на „сините“, които бяха много активни по фланговете. Добра игра показаха Уелтън и Роналдо през първото полувреме. Тя пасна на Рикардиньо, който не се движи особено много. Не е комбинативен, но избира правилна позиция и има добро пласиране. Показа също, че може да завършва. По-лесно ще му е с атаки по крилата и центрирания. Но като цяло Рикардиньо не търси много топката. С Лудогорец я пипна четири пъти, което е много малко. Два пъти с глава и два с крак. Да се надяваме, че вече започва да се адаптира.

На този етап имам много въпросителни за неговото представяне и не може да се направи генерална оценка. Въпреки тези две попадения срещу Хебър. Трябва и срещу по-сериозни отбори да реализира, без да обиждам Хебър“, заяви бившият нападател и треньор на Левски. „Хубаво е, че има агресия. Видях я и срещу Лудогорец, когато създадоха няколко положения. Роналдо пропусна, а след това Уелтън си поведе лошо топката и вратаря я улови. Не, че Лудогорец създаде нещо кой знае какво.

При такива равностойни противници няма много възможности за гол. Сега очаквам да победим Ботев Враца и да е по-високо самочувствието в отбора. Трябва да зарадват феновете с добра игра и мисля, че в този мач Левски ще надиграе врачани. Ще има доста положения и доста попадения. Трябва това да се случи, за да кажем, че сме излезли от тежката ситуация и да се постави основата, за да се гради наново.

Трябва време на новите играчи. Асен Чандъров не блесна. Той игра, когато липсваше Андриан Краев. Не знам дали ще успее да се пребори за титулярното място. Ел Джемели игра също малко, както и Кристиан Димитров.

Рано е да им се дават оценки. Има време да покажат качествата си“, продължи легендата на Левски. „Третото място е на десет точки, което не никак малко, а и ЦСКА 1948 имат солиден отбор с добри футболисти. Има сериозна конкуренция при тях. Трябва да се вземе решение за кое място ще се бори Левски. Без Европа няма да е интересно“, завърши Вълчев.