0

Б ившият нападател на „сините“ Михаил Вълчев спази традицията и даде своето мнение за моментното представяне на Левски преди серията от важни мачове, която предстои.

- Г-н Вълчев, как виждате предстоящия мач със Славия?

- Очаквам този път Левски да вкара ранен гол, за да може да има нужното спокойствие, да играе по-концентрирано и по-освободено. В момента Славия не са в много добра форма и мисля, че Левски ще победи. Не трябва да чакаме последните минути. Едно време са казвали: „Пазете Гунди последните секунди“, а сега трябва да кажем: „Пазете се от Левски в последните минути“. Доста мачове на тима се решиха в последните минути. Много хора го отдават на липса на шанс, карък и т.н., но според мен причината не е само това. За да отиграеш една ситуация – да вкараш гол, да отнемеш топката, трябва да имаш нужната концентрация. Трябва да имаш бързо мислене как ще се развие ситуацията, трябва да имаш нужните качества за съответния пост и т.н. Ако тези неща се случат в мача със Славия мисля, че Левски ще победи. Трябва да се играе много агресивно и смятам, че отборът ще го направи.

- След мача със Славия предстоят дербита с Лудогорец, ЦСКА София и Черно море. Това ли са двубоите, които ще покажат до къде е стигнал Левски?

- Да, при всички положения. Ако тези мачове бъдат загубени, според мен по-трудно ще се говори за шампионска титла. Да, това са отборите, които са най-добри в момента, така че, както казахте вие – нека в тези мачове видим какво може Левски.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"