0

И стинска мистерия около контузията на Георги Миланов се стовари върху "Герена", пише в. "Мач Телеграф". На този етап халфът е аут поне до Нова година, но диагнозата не е окончателна. Първоначалните изводи на лекарите са, че най-добрият футболист на "сините" се е отървал сравнително леко. Припомняме, че Георги Миланов беше изнесен на носилка в края на първата част на мача на "сините" с Ботев Враца в понеделник. Той пострада нелепо, след като първо се сблъска с играча на врачани Красимир Тодоров, а после контузи коляното си при падането на терена, докато се опитва да предпази ръката си, която е със счупен пръст от дербито със Славия.

Вчера Георги Миланов мина на изследване с ядрено-магнитен резонанс, което обаче не даде на лекарите основание за категорична диагноза. Четирима родни доктори са гледали снимките, а според тях няма данни за скъсани връзки в коляното, което е най-голямото опасение на "Герена". Въпросните лекари обаче не могат да гарантират това 100 процента, което поставя "сините" и самия футболист в сложна ситуация. Снимките от изследванията на Георги Миланов са пратени и в клиника в Германия, откъдето също ще кажат мнението си. След това ще бъде назначено и лечение на халфа.

На този етап с категоричност може да се каже единствено, че звездата на "сините" ще пропусне мачовете на тима до края на годината. Това е най-оптимистичната прогноза. На "Герена" се надяват, че той ще започне зимната подготовка наравно със съотборниците си, но е малко вероятно.