0

„България е голяма футболна страна с много добри играчи. Няма как да подценявате българския футбол“. Това са думи на бившия треньор на Пирин Уорън Фийни пред медиите в родината си Северна Ирландия. Както е известно, той е бивш национал на страната, като има 46 мача и 5 гола.

Неговите думи бяха подплатени от тези над 14 000 зрители, които отидоха в неделя вечер на „Колежа“ и се насладиха на раздаването на нашия отбор, което доведе и до заслужената победа. Безпрецедентното обединение на всички враждуващи агитки за този мач няма как да не ни накара да се почувстваме добре и да се зарадваме на първия ни успех в официален мач от 2 години. Защото този национален отбор не е на Георги Иванов, Христо Стоичков, Венци Стефанов или Краси Балъков, а на България и трябва да си ги подкрепяме.

Отдавна отминаха времената, в които имахме футболисти като Ицо, Бала, а след това Бербо, Стилиян и Мартин. Към днешна дата това са ни играчите с известни условноси и хубави или лоши, трябва да си ги подкрепяме. А те са длъжни да правят едно – да се раздават докрай. И го правят, откакто Илиан Илиев замени Младен Кръстаич.

Треньорът на Черно море е много силен в това да изцеди максимума от всеки един играч. И заради това радостта след успеха над Северна Ирландия е толкова голяма. Нашият гол олицетворява философията на Илиан – битка докрай, висока преса, първо Мартин Минчев, след това и Алекс Колев, и накрая Десподов бележи – наистина страхотно. Но освен това, че в първите полувремена с Беларус и Северна Ирландия показахме много добър футбол в атака, и в двете срещи бяхме много солидни в защита и 100-процентови голови положения пред вратата си не допуснахме.

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"