0

Т реньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е изключително популярен с това, че си е сменил името два пъти. Той се ражда като Нестор Йевтич, но след това се кръщава Джон Смит, за да не свързват фамилията му с последния лидер на Югославия Слободан Милошевич. През 2000 г., когато е на 17 години, той отново променя своето име – на финалното за момента Нестор Ел Маестро. Та този господин два пъти сменя своето име, но схемата на игра на ЦСКА я смени само веднъж.

В първите си мачове той използваше наложената от Саша Илич схема 3-4-1-2, но после я промени на настоящото 4-4-2 в с ромб в средата. В началото имаше успех, но постепенно играта на ЦСКА стана предвидима и отборът изпитваше затруднения с много по-слаби съперници. Апотеозът на слабата игра, особено в офанзивен план, беше в дербито с Лудогорец, в което неговите футболисти не отправиха нито един точен удар към вратата на неубедителния Серджио Пад.

ЦСКА имаше късмет и продължи напред за Купата на България срещу Славия. Въпреки това обаче Нестор Ел Маестро не взе мерки и се надяваше, че с настоящата схема ще може да победи много по-класния от „белите“ тим на Лудогорец.

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"