0

Е дин от най-важните, но същевременно най-мъчителните и неприятни за футболистите периоди вече отмина – зимната подготовка. Според много специалисти тъкмо този период е базовият и дори по-важен от летните лагери за бъдещето на отборите. Официалните мачове вече почнаха с двата отложени двубоя Арда – Лудогорец (0:4) и Локомотив София – ЦСКА-София, в днешния си брой „Мач Телеграф“ обобщи свършеното от останалите 10 отбора в Първа лига.

Реултатите в контролите не са най-важното, но даже и някой да ги взима насериозно, скоро всичко ще се забрави. Ако в официалните мачове резултатите са лоши, никой няма да помни нито добрите игри, нито резултатите в контролите.

4 от 14-те клуба в Първа лига предпочетоха да си останат в България през зимата и да се готвят при домашни условия. Това бяха Царско село, Пирин, Локомотив Пд и Черно море.

От тях единствено „моряците” отскочиха веднъж до съвсем близката до тях Румъния за един мач с Фарул Констанца, който си остана единственият им допир до сериозен съперник тази зима.

Всеки от останалите 10 тима в елита включи в програмата си за подготовка лагери в чужбина, като най-много от тях бяха логично в Турция. Имаше и по-екзотични и нетрадиционни решения, като това на Ботев Враца да отиде в Албания, а Ботев Пд отпътува още по-на юг и на топло – в световноизвестния курорт на Обединените Арабски Емирства – Дубай.

Черно море, може би и логично с оглед по-леките си съперници, се представи най-убедително в контролите – шест победи и едно 3:3 с Добруджа в първата проверка. Безпогрешен и на второ място във виртуалното класиране също само с победи и едно равенство беше ЦСКА 1948. Тимът на Николай Киров срещна македонски, косовски, украински и полски съперници.

Най-много мачове изигра Левски – цели 8. Станимир Стоилов отдавна е казал, че по време на сезона няма по-хубаво нещо за него от мачове през три дни. А сега в периода на подготовката също настоя тимът му да играе максимално често.

Пълният разбор и всички резултати в контролите тази зима – в днешния брой на „Мач Телеграф“