0

Ч ерно море победи Пирин Благоевград с 2:1 у дома в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. 

С успеха варненци прекъснаха серията си от три мача без победа и оглавиха временното класиране преди гостуването на Локомотив Пловдив на ЦСКА 1948. 

"Моряците" трябваше да правят обрат на "Тича", след като Юго Комано откри резултата в 9-ата минута. В 17-ата Пабло Гарсия изравни, а победния гол реализира Даниел Димов в 84-ата минута. 

Така Черно море събра 32 точки и изпревари Локомотив Пловдив, който има 30. Пирин заема 13-о място с 11 точки. 

В петата минута бе отправен първия точен изстрел в двубоя. Той бе дело на Атанас Илиев, но Ковальов лесно улови топката. 

В деветата минута Пирин успя да поведе в резултата. Дмитро Семенив изведе много добре Юго Комано, който се справи с Даниел Димов и Живко Атанасов и чукна топката покрай Иван Дюлгеров. 

В 18-ата минута варненци се върнаха в двубоя. След центрииране от корнер Пабло Гарсия с глава матира Ковальов за 1:1. 

Две минути след това Мазир Сула шутира от около 20 метра, но Ковальов успя да избие топката. В 26-ата минута Комано пусна към Борис Тютюков в наказателното поле, но изстрелът на последния мина покрай вратата. 

В началото на второто полувреме Тютюков получи жълт картон за симулация, след като Живко Атанасов му отне топката в наказателното поле.

В 77-ата минута Аймен Суда намери Иван Тасев отдясно, но той прати топката покрай вратата, търсейки далечния ъгъл. В 81-ата Мазир Сула стреля от добра позиция от пряк свободен удар, но много неточно. 

В 83-ата минута Черно море обърна резултата в своя полза. Мазир Сула центрира в наказателното поле, където Даниел Димов успя с глава да матира Ковальов. 

Следващият мач на Черно море е с Литекс за Купата на България. "Орлетата" вече отстраниха Вихрен Сандансски в турнира и им предстои гостуване на Берое.