0

Ч ерно море се наложи над Левски с 3:1 на стадион „Тича“ във Варна в мач от 29-ия кръг на Първа лига. Исмаил Иса изведе „моряците“ напред в резултата в 40-ата минута. Левски изравни чрез Рикардиньо в 51-вата, но домакините затвориха двубоя в своя полза след головете на Андреяс Калкан в 67-ата и Атанас Илиев в 81-ата минута на срещата.

След този успех Черно море събра 61 точки в актива си, като воденият от Илиан Илиев тим се връща на второто място, изпреварвайки ЦСКА. Левски пък е на 5-то място с 51 точки, като възпитаниците на Николай Костов са на две точки от четвъртия Локомотив Пловдив, който е и с мач в запас.

Черно море не прости на Левски на "Тича"
Черно море Левски Черно море Левски Черно море Левски
23

Пред пълните до краен предел трибуни на стадион "Тича" във Варна първата възможност в мача бе за домакините. Във втората минута Илиан Илиев–младши стреля опасно по земя от около 20-тина метра, но топката премина встрани от вратата.

Две минути след това Влатко Дробаров изпрати първия точен изстрел в срещата. Македонският бранител засече топката с глава след центриране от свободен удар, но ударът бе слаб и вратарят на Левски Иван Андонов улови.

В 12-ата минута бе първата възможност за гостите. Джавад ел Джемили стреля опасно от дистанция, но топката премина над вратата на Черно море.

В средата на полувремето гостите можеха да открият резултата. След центриране от корнер топката стигна до Хоакин Фернандес, който стреля от около десетина метра, но слабо и вратарят Иван Дюлгеров улови.

В 40-ата минута Черно море откри резултата. Васил Панайотов центрира остро отдясно в наказателното поле на гостите, където Исмаил Иса успя да засече топката и да вкара за 1:0. Таранът на "моряците" изпревари централните защитници на столичани и с удар от границата на вратарското поле прати топката в мрежата на Андонов.

Левски показа по-добро лице в началото на второто полувреме и усоя да изравни. В 51-вата минута Марин Петков пусна чудесен пас към Рикардиньо отляво в наказателното поле на домакините, а нападателят с топовен изстрел вкара за 1:1.

Равенството се задържа около четвърт час, тъй като Черно море отново поведе в резултата. В 67-мата минута Исмаил Иса бе изведен в чудесна позиция от Мазир Сула отдясно по атаката на домакините, напредна и стреля, но вратарят Иван Андонов успя да избие. Топката стигна до връхлитащия Андреас Калкан, който успя да вкара на опразнената врата за 2:1.

В 81-вата минута Черно море вкара нов гол. Хоакин Фернандес от гостите сбърка при изнасянето на топката, тя попадна у Уеслен Жуниор, който изведе в отлична позиция Атанас Илиев, който стреля, а въпреки намесата на вратаря Иван Андонов, топката влезе в мрежата на Левски за крайното 3:1.