0

Ч ерно море продължи с отличната си серия в Първа лига. Футболистите на Илиан Илиев надделяха с 2:0 над ЦСКА 1948 в последния си домакински мач за 2021 година. 
Така „моряците” изравниха свой рекорд в елита, записвайки цели единадесет срещи без загуба. Варненци са правили това още два пъти в цялата си история. В последния кръг от есенния дял на шампионата Черно море среща в ЦСКА в София, когато може да подобри постижението си.

Черно море победи ЦСКА 1948 и изравни свой рекорд
Черно море Черно море Черно море
6

Резултатът в днешния мач бе открит в 28-ата минута след изпълнение на статично положение. Домакините получиха право да изпълнят корнер отдясно на вратата на гостите. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Влатко Дробаров пропусна топката, за да попадне тя в абсолютно непокрития Даниел Димов на точката на дузпата. Капитанът на моряците стреля с глава и прати коженото кълбо в левия ъгъл на вратата за 1:0.
В продължението на мача Черно море стигна до дузпа, след като Симеон Петров изблъска Зе Гомеш на границата на наказателното поле, а реферът Станимир Тренчев посочи бялата точка. Положението бе преразгледано с ВАР, а решението на съдията бе потвърдено, пише gong.bg

Зад топката застана Пабло Гарсия, който нямаше никакви трудности да реализира и да оформи крайния резултат в срещата – 2:0.