0

Ч ерно море за разлика от Левски е лидер в една класация, която показва, че Илиан Илиев неслучайно вика най-много играчи от собствения си отбор в националния. „Моряците“ са лидер по български голове, а за капак те са донесли на тима цели 54 точки, пише днес в. "Мач Телеграф".

Със 7 по-малко е Хебър, който заема втора позиция. И двата тима имат по 27 нашенски попадения. Тези на родните „гробари“ от Пазарджик обаче са стигнали за 47 точки. Интересното е, че Левски е трети по този показател с 46 точки, спечелени от български голове. Разликата между варненците и „сините“ обаче е убийствена. Тимът от „Тича“ води на съперника си с цели 11 гола. И трябва да се отбележи, че те са дело само един играч. Това е Атанас Илиев, макар и в доста от мачовете той да е резерва, няма кой дори да го доближи от двата отбора. Особено от родните играчи.

На „Тича“ Исмаил Иса и Васил Панайотов са по 4 гола, а Живко Атанасов е с 3, а 2 пъти се е разписвал Даниел Димов. Интересното е, че четирима от тези играчи са минали през „Герена“. Това са Иса, Димов, Панайотов и Атанасов. Последните двама дори са юноши на клуба от столицата.

В Левски номер 1 по голове е Джевад Ел Джемили - 8. Но най-добрият роден голаджия в тима не изостава много от него. Това е Марин Петков, който до този момент има 7 попадения на сметката си. И през тази пролет във вихъра си. След това с по 2 гола са Асен Митков, Кристиан Димитров, както и Андриан Краев, който обаче вече не е част от първия отбор на „сините“, след като отказа да подпише нов договор.