0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов нормално не бе доволен от резултата на тима му, но намери добри думи за желанието и агресията на футболистите си при равенството с Локо Пловдив на „Герена“.

"Аз видях реакция в отбора. За нас е по-лесно да създаваме положения, отколкото да вкарваме. Локомотив (Пловдив) също игра добре, получи се добър мач, битка", беше първият коментар на треньора пред Диема Спорт след мача.

"Имахме 5-6 чисти голови положения. Не успяхме да вкараме повече от един. Повече от тези ситуации не виждам какво можем да направим. Нормално е да има и психическа затормозеност пред гола. Не мисля, че има спад във формата на бразилските ни футболисти. Те работят добре, тренират много. Трябва да започнат и да вкарват, защото те са опасните ни футболисти. В този мач нямахме и варианти в атака, беше само Марин на пейката. Илиян получи болки в глезена и не успя да вземе участие", призна Стоилов.

"Имам забележки и при играта с топка на централните ни защитници. Направихме една грешка в линията на защитата и тя веднага беше наказана. Това не стана при нашите съперници. На нас ни трябват 5 положения, за да вкараме един гол. Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи. Това е положението. Трябва да работим с тези футболисти. И евентуално по-късно да добавим повече класа и варианти, най-вече в атака", завърши Станимир Стоилов.

Колегата му в Локомотив Александър Томаш призна, че отборът му е стоял толкова добре на терена, колкото му се е искало.

"Първо искам да поздравя всички за цялата обстановка и за хората, които не спяха да ни подкрепят. Получихме гол от нищото, разклатихме се. Това не ми хареса. След това трудно се опитахме да влезем по начина, по който исках да проведем мача. Той се проведе главно на единоборства. Аз очаквам да владеем повече топката", призна треньорът. 

"Не е лесно на "Герена" срещу Левски. Доволен съм, това е една крачка напред", добави Томаш.

"Вижте, и в живота, ако не мечтаеш, няма как. Когато работиш за резултат, неминуемо идват такива моменти.  Не съм убеден дали има отбори на достатъчно добро ниво или някои отбори са свалили нивото", завърши Александър Томаш.