0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов заяви след загубата в последния мач за сезона от Лудогорец, че „сините“ никога не са имали за цел третото място и бронзовите медали. По думите му победата на шампионите е незаслужена – от гол след статично положение.

„Атмосферата на стадиона отново бе прекрасна. Не сме мислили въобще за бронзовите медали, те никога не са радвали Левски. Дори ще кажа, че щях да бъда тъжен, ако ги бяхме спечелили", откровен бе след мача специалистът.

"Лудогорец успяха да вкарат от едно статично положение, ние пропуснахме нашите шансове. Мисля, че загубата ни бе незаслужена и по-справедливо щеше да е равенството. Даже имахме положения да обърнем мача. Но трябва да играем с повече агресия, каквато показа Лудогорец днес", смята Стоилов.

"Трудно можем да говорим за нови играчи, ще има най-много един-двама. Трябват ни хора в предни позиции. И днес имахме проблем с липсата на играчи в атака, от които идват идеите и изненадата. Но ние това го знаем и трябва да работим върху него. Нужно е да задържим нивото и да подобряваме качеството и класата на тима", сигурен е треньорът.

"Не е казано, че Левски трябва да стане бързо световен шампион, но ние винаги трябва да се борим за трофеи", завърши Станимир Стоилов.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа остана доволен от успеха на тима си над Левски в София, като изрично посочи, че от състава на „орлите“ са липсвали доста играчи.

"Много труден мач срещу Левски в София на пълен стадион, но мисля, че победихме заслужено. Получи се нервен мач, защото Левски не очакваше да отговорим на удара", бяха първите думи на словенския специалист.

"Трябва да знаете, че ни липсваха 6 или 7 футболисти в този мач. Показахме характер. Ние обаче станахме шампиони с 21 точки пред втория, което е историческо постижение и показва, че вървим по правилен път. Логично е да искаме да се класираме в груповата фаза на европейските турнири, но нека да вървим стъпка по стъпка", призова Шимунджа.

"Не е сега времето да говорим за нови футболисти и напускащи", парира въпрос за селекцията на шампионите Анте Шимунджа.

Избраният за играч на мача капитан на Лудогорец Кирил Десподов се надява догодина конкуренцията за неговия отбор да бъде по-сериозна. Той очаква не само Левски да бъде претендент за шампионската титла, но и ЦСКА.

"Всяка една победа е сладка, да – по-сладко е да си Играч на мача след успех на "Герена". Днес Левски имаха топ-фенове на трибуните, а ние по-силен характер за победа. Не, не сме мислили, че ще ни бъде лесно. Затова всички сме тук.

Всеки един национал, който след 5 дни ще влезе на лагер за мачовете в Лигата на Нациите, днес излезе като титуляр и игра по цял мач. Но всички сме тук и се раздадохме на макс, нула процента подценяване от наша страна, въпреки отдавна спечелената титла. Ако бяхме подценили този мач, вероятно вероятно щяхме да сме някъде на почивки".

Попитан какво е неговото бъдеще и дали остава в Разград и догодина, крилото отговори: "Сега съм футболист на Лудогорец. Но ако дойде добра оферта, която да устройва и мен, и клуба, ще се разгледа. Трябва всички страни да са щастливи. Няма да крия, че искам да изляза в Европа отново и да се докажа. Но сега съм футболист на Лудогорец.“

На въпрос дали догодина вижда Левски като претендент номер 1 за шампионската титла, той каза: "Надявам се, че няма само Левски ще ни бъде конкурент, дано и ЦСКА да бъде. И всеки един отбор. Тогава ще бъде по-добре за нас, ще се вдигне и нивото на първенството. Защото да сме първи с 21 точки аванс, не е добре. И хората трябва да го признаят".