0

Р еволюцията на Станимир Стоилов обикновено се приема като нещо, което засяга нещата извън терена, но нека погледнем какво специалистът промени при играчите.

Само трима от футболистите, които излязоха на терена в първия мач на Мъри срещу Локо Пловдив на 12 септември миналата година са основни играчи и сега. Това са Андриан Краев, Георги Миланов и Билал Бари, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Тогава срещата завърши 2:2 в Пловдив, а в последния кръг отново „смърфовете“ се оказаха коварен съперник, като този път мачът завърши 1:1, но на „Герена“. От горе споменатите трима играчи двама бяха титуляри и сега, докато тежката контузия на Бари му попречи да вземе участие. Определено Краев изглежда играчът, който поддържа най-високо ниво на представянето си. От началото на сезона той има 13 мача за първенство, като е вкарал и две попадения на Арда и Ботев Враца.

Проблемите обаче идват с другите двама. На практика Миланов се спуска по нанадолнището, след като поднови договора си, а на всичко отгоре е и най-солидно платеният играч в отбора. Бившият футболист на ЦСКА Москва е далеч от вдъхновението, с което играеше през миналия сезон, няма я фантазията на извеждащия пас, както и лекотата, с която преодоляваше играчите на съперника. Билал Бари също бележи отстъпление, но то до голяма степен идва и от контузията, която лекува в продължение на няколко седмици. Иначе африканецът изигра само 6 мача в първенството и вкара 2 гола, като са във втория кръг срещу Спартак Варна, като по това време „соколите“ са посмешище.

Целия текст четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"