0

С тарши треньорът на Левски Станимир Стоилов предупреди футболистите си да не мислят за финала за Купата на България срещу ЦСКА, а да съсредоточат усилията си върху предстоящите мачове за първенството. "Сините" посрещат Ботев Пловдив утре във възлов мач за третото място в Първа лига.

"Голямата емоция от победата над Лудогорец отмина и се надявам да сме презаредили батериите и да мислим за първенството. Имам сериозни притеснения, че постоянно се коментира финала. Непрекъснато се говори за билети, дати, места. Опитвам се да обясня на футболистите, че финалът трябва да бъде забравен, защото има сериозна опасност да нарушим игровия ритъм. Няма да е страшно, ако загубим точки, по-страшно е, ако загубим доброто ниво, което показваме в последните мачове.

Изправяме се срещу един традиционно труден противник. Ботев играе добър, комбинативен футбол и това е идеален момент да продължим да подобряваме играта си", коментира Станимир Стоилов на брифинг преди мача с Ботев.

Относно датата за финала с ЦСКА, Стоилов е категоричен, че най-добрият вариант би бил мачът да се играе в събота, 14 май. Двубоят ще се играе на 11-и, потвърди вчера СТК.
"В България всяко нещо е предпоследно. Най-доброто беше да се играе на 14 май, но и 11-и е добре. Не съм съгласен да е на 15-и", каза Стоилов.

Треньорът на "сините" е оптимист, че Филип Кръстев ще остане в Левски и през следващия сезон.

"Левски направи постъпления Филип Кръстев да остане при нас още една година. Той каза, че се чувства щастлив в Левски и иска да остане. Всичко друго е спекулация. Вярвам, че когато един футболист е щастлив, няма причина неговият клуб-майка да го мести в друг отбор. Мисля, че ще намерим общ език. Филип играе, чувства се щастлив и играе в отбор с високи цели и не би трябвало Сити Груп да му търси друг отбор", каза Стоилов.

Той потвърди, че клубът е водил разговори с Динамо Киев за приятелски мач около 108-годишнината на "сините" на 24 май.

"Имахме разговори с Динамо Киев на ниво клуб-клуб, но не можем да намерим удобна дата. Първоначалното ни предложение беше да изиграем мача около 108-годишнината около 24 май, но те тогава са заети", каза още Стоилов.

Наставникът на "сините" се надява привличането на бившия национал Ивелин Попов да направи Левски по-силен.

"От доста време водим разговори с Ивелин Попов. Изчаквахме неговото решение. Аз отдавна казах, че вратите за Ивелин Попов в Левски са отворени. Моите надежди са, че той ще направи Левски по-силен", коментира Станимир Стоилов