0

К азах в последните дни нещо, което е истина – Левски е полумъртъв финансово и полужив игрово, заяви на пресконференция треньорът на „сините“ Станимир Стоилов по повод тежката финансова ситуация на клуба. За делото между Левски и бившия треньор Петър Хубчев, на когото клубът дължи 800 000 лв., Мъри каза: "Факт е, че сме загубили делата в съда. Не мога да вземам отношение за Хубчев, но този проблем трябваше да се реши преди да се губят делата.

В крайна сметка имаме хора като мене и директори, които могат да не допуснат такива казуси. И да не се допускат грешки на гърба на Левски. Аз като фен слушах, че предишният УС имаше задачи, чух че Левски е спасен и е в добри ръце. Нашата задача е точно такава да не допускаме казуси като този“, изтъкна хасковлията, цитиран от gong.bg

За последния мач за годината – в Първа лига в Стара Загора утре срещу Берое, Стоилов изтъкна, че подхожда със сериозно уважение към домакините.

"Берое притежава доста добри играчи и доста като бройка футболисти. Това е отборът с много голям брой футболисти, затова и редуват силни мачове с непостоянство. Но в последния мач и теренът не позволи на Берое да играе добър футбол. Берое в последните години е величина в българския футбол, държи добро ниво, винаги е в топ 4 - топ 5. Имат отдадени фенове, които подкрепят отбора. Изобщо добре организиран клуб като ниво и като привърженици", посочи Стоилов.

„Една победа винаги е добре дошла особено предвид лъкатушенето. Последен мач е, ще трябва да се хвърлят усилия. И ние и те ще искаме победа. Дано не подходим по български, а сериозно и отговорно и да си изпълним задачите, които сме си поставили. Ако сме победили, сме задържали нивото", пожела си Мъри.

Вчера по време на тренировката на Левски от терена е излязъл защитникът Хосе Кордоба. Стоилов беше попитан какво е състоянието му и ще играе ли в Стара Загора.

"Ще видим как е днес. Засега сме оптимисти, но след това ще стане ясно. Нека да мине тренировката и ще преценим“, каза още треньорът.