0

С тарши треньорът на Левски Станимир Стоилов опроверга слуховете, че е отказал да изведе отбора във вчерашната тренировка, съобщи Gong.bg. Според информациите той не е пожелал да води заниманието на своите футболисти, тъй като ръководството на клуба изисква от него да не говори пред медиите за посочване на виновните за тежкото финансово състояние, за което самият Стоилов многократно призовава.

Той говори и за предстоящия мач с Локомотив Пловдив, както и за темата с чужденците в българския футбол.

„Пропуснах тренировката вчера и имаше Управителен съвет (УС) след лагера и първенството. УС се проточи по-дълго, отколкото очаквахме, но съжалявам, че пропуснах тренировката. Селекция, бъдещето на отбора коментирахме и нямаше никакви други причини да пропусна тренировката“, продължи Стоилов.

„Ако има нещо, щях да го кажа пред медиите. Да говорим спекулации или коментираме – няма смисъл. Щяхте да разберете нещо от мен още днес, а не вчера“, категоричен бе Стоилов.

За въведеното тихо от БФС разрешение клубовете от Първа лига да картотекират без ограничения чужденци – от ЕС и извън ЕС, треньорът на Левски изтъкна, че не обича темата за чужденците и българите.

„Да ви кажа честно, аз темата чужденци и българи не я харесвам. За мен има добри и слаби играчи. Всеки клуб сам си избира стратегията и начина на развитие. Имаме наша политика, начин на работа и я следваме. Не деля футболистите на народност.

Нямало е никога значение бройката, тъй като и сега ми е достатъчна. Споделил съм с вас, че разчитаме на част от българските играчи. Нямам представа дали има официален документ в клуба – искам просто добри футболисти.

Каква е разликата дали играят 20 от Европа или 20 извън ЕС? Всеки клуб трябва да си направи стратегия. Ние гледаме глобалните решения. Ако искаш да имаш играчи и произвеждаш, трябва да работиш с тях. Аз винаги съм работил така и при всички положения в Левски ще има българи.

Ако няма достатъчно добри българи, ще гледаме към чужбина. Каква е разликата дали е от Сърбия или Словения? Да им гледаме паспортите ли? Може би има клубове с интерес за такава бройка. Създаваме излишни нерви и напрежение. За мен няма никакво значение тази тема“, увери Стоилов.

„Моите футболисти и играчите на Левски сме длъжни да играем по най-добрия начин, който отива на клуба. Да създадем удоволствие и радост и с играта си да ги запазим за бъдещи посещения от феновете на стадиона. От нас зависи посещаемостта на стадиона, тъй като с добра игра и победа те ще могат да увлекат феновете.

Няма друг зависим от това да играем добре, освен нас. Имаме публика, добър противник, прекрасен терен – от това по-добри условия няма. Футболистите на Левски трябва да носят на тежест, а присъствието на фенове думата „тежест“ е смешна. Феновете ще ги държат в добра кондиция“, каза Стоилов.

„Локомотив е един изключително добър и качествен отбор, който се наложи последните години у нас като лидер. Отбор, който играе добър футбол и запази част от играчите си“, завърши Стоилов.