0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов подхвана една от най-големите реорганизации, които клубът е правил в своята история през зимните паузи, отбелязва в анализ „Мач Телеграф“ в днешния си брой, като припомня, че по принцип периодът на големите рокади обикновено е през лятото.

Тази зима акцентът в селекцията на „сините“ падна основно върху защитата. Играта в отбрана, а както вече е видно – и изпълнителите, бе едно от нещата, които Станимир Стоилов още с идването си каза, че много бързо иска да промени и подобри.

Още през есенния дял, само с наличните от играчи, Стоилов успя да подобри нещата - Левски направи няколко сухи мрежи и въпреки че грешките не спряха, поне бяха намалени. През пролетния дял обаче, за да извърви и следващата крачка към решаването на проблема, Стоилов ще разчита на други изпълнители.

След напускането и на Гьоко Зайков преди два дни вече е сигурно, че от състава на защитната линия през есенния дял ще остане само един човек. Или с други думи едва 25%. Става дума за Драган Михайлович, който се очертава като титулярния десен бек.

В центъра на отбраната ще се конкурират новите Ван дер Каап и Сундберг, както и Кордоба.

На левия фланг са Иван Горанов и Цунами, като доскорошният капитан ще бъде резерва, дори „сините“ искат да се отърват от него и високата му заплата.

Как преди Левски е прекроявал отбраната си през зимата – всичко това в анализа на „Мач Телеграф“ в броя от днес.