0

Д ойдох в клуба, за да спасим Левски и игрово, и финансово. В игрово направление поне спряхме пропадането и левскарите няма от какво да се срамуват. С помощта на привърженици и спонсори изчистихме голяма част от задълженията. Последното е към фирмата за спортна екипировка и се надявам Тити Папазов да поеме тези неща. Това заяви пред журналисти треньорът на Левски Станимир Стоилов преди отпътуването на „сините“ към Боровец за планирания летен лагер.

„Не отива под никаква форма член на Надзорния съвет да прави задължения и феновете да ги чистят. Последният проблем са задълженията към НАП и в най-скоро време ще започнем да ги изплащаме", продължи Стоилов.

По думите му клубът е постигнал частично първата цел, поставена от Мъри при връщането му - привържениците на отбора не се срамуват от играта.

Втората задача – спасението от фалит, също не е далеч от осъществяване.

"От първия ден обещавам работа и честност. Продължавам да държа на това. Единствената ми цел е Левски да играе добър футбол, но не мога да обещая повече. Можем да надградим по посока комбинативността, контрола над мачовете и головите ситуации. Продължаваме работа, за да стане Левски клуб, от който да се гордеят феновете. За да предлагаме на тях адекватни европейски условия, ни трябва и нов стадион".

Левски изигра последния си мач на 22 май и започна подготовка на 4 юни, а националите изобщо не са почивали. Старши треньорът на отбора заяви, че не е сигурен дали на лагера в Боровец трябва да наблегне на физическата, или на спортната форма.

"Нещата са нормални в първите дни. Надявам се и националите да се върнат здрави. За тях знам само това, че един е с болежки. Вече и аз съм объркан дали трябва да правим подготовка, или да продължим да тренираме. Ще направим някаква смесица, тъй като бяхме в добра кондиция в края на сезона", заяви Стоилов преди потеглянето на отбора за лагер в Боровец.

"Според мен няма рискове за контузии. Те идват тогава, когато има подготовка, три месеца първенство и пак подготовка. Ако бяхме запазили добрата ни спортна форма, щеше да бъде по-добре. Изкарахме с 10 или 12 човека целия полусезон и това е показателно.

"Търсим още едно ново попълнение, за да имаме малко повече конкуренция. Имаме от нашия си бюджет излишни пари, но той отново ще бъде малък и ще пестим средства. Опитваме да решим нещата и се надявам до седмица да се подсилим. Надявам се и да успеем да се освободим от финансовите ангажименти към Здравко Димитров и Димитър Костадинов".

Футболистите на Левски нямаха дълго време за почивка и повечето би трябвало да бъдат във форма, но пък за сметка на това някои са с проблеми. Панамският национал Хосе Кордоба получи лека травма на международния турнир в Тулон, Уелтън има контузия от мача със Славия на 19 май, а Ивелин Попов не е играл от 7 май. Тогава той получи разтежение в прасеца при мач на Сочи срещу ЦСКА Москва.

"Ивелин Попов имаше пауза от 25 дни и сега набира спортна форма. Той влага достатъчно усилия и се надявам до седмица или две да влезе в кондиция. Нямам никакви съмнения в неговите качества, просто трябва да го вкараме в спортна форма. Без значение на колко години е, той може да носи радост на хората. Ивелин е от играчите, които могат да правят разликата между два отбора. Уелтън имаше кратка пауза и по-бързо ще влезе във форма. И той влага достатъчно усилия", разясни Стоилов.

"Според нас Хосе Кордоба е с минимална травма. Той така или иначе щеше да почива една седмица. Другата ще се присъедини към отбора, има си и програма за възстановяване. Имам добро впечатление от чуждестранните футболисти, тъй като предпочетоха да си стоят тук и да не пътуват. Хосе също вече е тук и се възстановява".