0

Държавата трябва да се обърне с лице към спорт номер 1 в целия свят по интерес и атрактивност. Отнася са за строителство на бази за юношите, за строежа на стадиони. Футболът не може да се развива без стадиони. Това каза треньорът на Левски Станимир Стоилов на пресконференцията преди утрешния мач срещу Царско село в полите на Витоша.

Той засегна проблема с базите и по повод съобщения, че е разискван евентуален нов стадион на ЦСКА-София по време на коалиционните преговори за кабинет между ПП, ИТН, БСП и ДБ.

„Държавата да ни помогне на нас и на ЦСКА за стадионите“, призова Стоилов. „Ние поне нямаме възможност да инвестираме сега в база. След като се помага на някои отбори, е нормално да се помогне и на двата водещи клуба.

Може по един-два стадиона на година да се строят, но в 3-4 града е въпрос на живот и смърт да се построят нови стадиони", заяви Станимир Стоилов.

За мача срещу Царско село той изтъкна, че за „сините“ не е добре да играят без публика. „Отдавна казах, че ще запазя толерантност към всички отбори. За нас не е добре, че няма да има публика на мачовете, независимо къде и с кого играем", каза Стоилов по повод решението на Царско село да не допусне фенове на стадиона си.

Аут срещу „царете“ е Георги Миланов, подчерта Стоилов. Въпреки двата поредни мача, в които Левски не допусна гол във вратата си – с Ботев Враца и Арда Кърджали, треньорът на „сините“ смята, че е „беше важно и продължава да е важно да подобряваме играта си във фаза "защита".

„Това, че в последните два мача не са ни вкарали голове не означава, че не допускаме положения пред вратата ни. Трябва да продължим да работим. В така можем да работим върху изнасянето на топката. Имаме проблеми в последната третина, но там става въпрос често и за импровизация, за индивидуална класа", смята той.

"Познавам добре Царско село. Това е отбор, който винаги се е опитвал да играе футбол, а точковият му актив не отговаря на представянето му. Сигурен съм, че този отбор с треньор Любослав Пенев ще се опита да играе футбол. Естествено, ние се надяваме да спечелим", добави треньорът.