0

„Провалих се, че не успях да убедя Стоилов да остане“, призна Наско Сираков вчера. Собственикът на „сините“ допълни, че не е спрял да говори в последните три дни със Станимир Стоилов, за да се опита да го разубеди. Голмайстор номер 1 на Левски за всички времена обаче бе категоричен, че в личен план двамата са запазили отношенията си и нищо не може да застане между тях. 

Нещо повече! „В. Мач Телеграф“ научи, че Сираков е направил още един опит да обърне ситуацията около Мъри. Двамата са имали среща вчера, а целта е била още веднъж да видят, че всъщност няма причина да не продължат да работят заедно.

Освен това на „Герена“ са категорични, че на този етап няма вариант за заместник на Стоилов, както на няколко пъти натърти и Сираков. Не са водени и преговори с други хора, нищо че и двете страни са знаели до каква развръзка може да се стигне. Особено пък със Станислав Генчев. Напротив, смята се, че това име нарочно е било хвърлено в пространството, за да нагнети допълнително обстановката около Левски след общото събрание.

Появиха дори твърдения, че Стоилов бил казал на срещата със запалянковците в събота преди дербито с Локомотив, че лично бил избрал Генчев за свой заместник, но Сираков и останалите не искали да го послушат. Те щели да го заменят тандем, който да слуша в лицето на Тодор Симов и Елин Топузаков. Първият е част от първия отбор на „сините“ от ерата на Делио Роси, Топчо пък бил два пъти временен вариант. „Утре (б.р. днес) все пак ще трябва да решим кой ще води отбора“, каза Сираков без да уточнява имена.