0

Л окомотив София се завърна на своя стадион в кв. „Надежда“ за домакинския мач срещу Черно море, но това не донесе очаквания късмет, тъй като „моряците“ от Варна си тръгнаха с трите точки с минимална победа 1:0.

Виктор Попов вкара единствения гол през второто полувреме. 

Единственото опасно положение през първото полувреме бе за Черно море и бе създадено само минута след началото на мача. Курьор надбяга защитник на Локо и се пребори за топката, след което изведе Николай Златев на удобна позиция. Ударът на нападателя на "моряците" обаче бе блокиран.

Черно море бе по-активен в нападение и през второто полувреме, създавайки три чисти положения. Отново Златев пропусна първото на старта, а по-късно Васил Панайотов не успя да уцели вратата сам срещу Александър Любенов. 

В 74-та минута обаче "моряците" стигнаха до гол, след като резервата Мади Кета подаде на Виктор Попов в наказателното поле и той вкара топката във вратата на Локомотив със силен удар.

Треньорът на Локомотив Станислав Генчев призна, че „железничарите“ не са във върхова форма. „Доволен съм от желанието и старанието, но сме далеч от оптималната форма и от това, което искам да виждам. Липсва ни много завършващата фаза и отбелязването на голове", заяви Генчев пред „Диема Спорт“.

"Локомотив се прибра в своя дом, но за нас е важно да направим отбор и да радваме тези хора. Искаме и Анисе, и Антонио Вутов, но в момента няма никакво развитие. Търсим и други хора, за да вдигнем класата, но е много трудно".

Заслужена победа, категоричен бе колегата му от Черно море Илиан Илиев. „Локомотив хвърли максимални усилия, но ние имахме ситуации още от началото. В първия кръг винаги има неизвестни, но съм доволен от всеки за старанието. Искахме да започнем с победа и тя е факт", заяви старши треньорът на варненския отбор.

"Имахме проблеми в защитата, но се справихме добре. С течение на времето ще се завръщат и доскоро контузените футболисти, за да имаме повече опции и в нападение".