0

С амо погледнете статистиката – 15 голови положения срещу 5, 30 атаки срещу 14, удари във вратата – 6 на 1. И тук не обсъждаме цифрите в мач между Лудогорец и съперник от Първа лига, а от Лига Европа – между шампиона на България и носителя на Купата на краля и актуален пети в Испания – Бетис

В четвъртък вечер отборът на Анте Шимунджа изигра едно от най-силните си полувремена през този сезон. Атаките следваха една след друга, а в един момент наистина защитата на испанците се задъхваше. Именно в този момент Лудогорец пропусна да нанесе своя удар и да отбележи гол.

Явно е, че Бетис бе дошъл за равенство и с минимум усилия да постигне своята цел. Е, постигна я. И това се дължи най-вече на липсата на класен голмайстор в състава на разградчани. Защото играта беше добра, но реализацията липсваше. Игор Тиаго се бори много, пресира, но прави големи грешки в сублимния момент. И не може да ги изчисти вече половин година.

Младо момче е, на 21 години, но за да си титулярен централен нападател на отбор като Лудогорец, трябва да бележиш много повече. Само до преди 4 месеца атаката на „орлите“ водеше Пиерос Сотириу, който без никакви проблеми можеше сам да донесе важна победа на „орлите“, и то в Европа. Нещо, което от Тиаго не сме го видели. Матиас Тисера вкарва повече, отбеляза на ХИК Хелзинки, но той има проблем – изключва се от играта и може 20 минути почти да не докосне топката. Освен това не пресира, което е голям минус.

Още от анализа на Богомил Русев четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"