0

Е дин от козовете, на които ЦСКА ще разчита в битката за титлата с Лудогорец, е добрата защита. „Червените“ са на път да завършат сезона като отбора с най-добра защита. Те са допуснали 16 гола и единственият отбор, който може да им отнеме първото място, е Левски, който дотук е получил 17. Все пак по-вероятно на този етап е ЦСКА да финишира под номер 1 по този показател.

Историята показва обаче че това може и да не стигне на „червените“ за краен успех. До момента има цели 33 първенства, в които тимът с най-добра защита не е успял да стане шампион. Първенствата, проведени във формат като сегашния - всеки срещу всеки при разменени гостувания, са 77. Въпросните 33, в които не е триумфирал тимът с най-добра защита, представляват 42,85% от всичките. Може би приблизително на толкова процента ЦСКА си е свършил работата в момента.

Останалите 58 остава да се свършат в оставащите два мача. Има и минимален шанс вторият да е без значение, ако „червените“ триумфират в събота, което може да стане само при техен успех над ЦСКА 1948 и победа на Левски в Разград.

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"