0

Б отев Враца победи драматично с 2:1 у дома Славия в първи мач от 26-ия кръг в Първа лига. Врачани спечелиха за първи път след шест поредни поражения и продължават битката за спасение в елита с актив от 22 точки на 13-та позиция.

В 11-ата минута Юлиан Ненов можеше да открие резултата в полза на домакините, но ударът му срещна напречната греда.

След точно 20 минути игра Тони Тасев беше изведен по крилото, напредна и не успя да отправи удар или да подаде към свой съотборник на голова позиция в наказателното поле. При ответната атака Красимир Тодоров изведе Ненов, който се справи с Людовик Соарес и с техничен удар даде аванс за врачани.

През втората част играта отново продължи да се води в средата на терена. В 64-ата минута Йоан Бауренски отправи красив удар със странична ножица, но топката премина над вратата, пазена от Николай Кръстев.

Шест минути след това Кристиян Добрев центрира от корнер и Гьоко Зайков изпревари Чавдар Ивайлов и отблизо изравни резултата.

В шестата минута на допълнителното време Ненов шутира от фаул, топката се удари в стената и отскочи към Виктор Василев, който би от движение за победното 2:1, като топката се отби в гредата и влезе в мрежата зад Николай Кръстев.

Славия ще играе в първата шестица и през следващата седмица посреща ЦСКА-София в първи полуфинален двубой от турнира за купата на България.

Старши треньорът на Ботев Враца Ивайло Димитров похвали своя отбор за показания характер при победата над Славия с 2:1. Врачани измъкнаха трите точки с гол в последните секунди на добавеното време. "Показахме добра игра, момчетата се раздадоха до последната секунда. Бяхме непримирими и резултатът се получи. Отборът показа дух и желание за игра. Ботев ще продължава да играе все по-добре. Всички мачове до края ще бъдат финални за нас", каза Ивайло Димитров.

"Не съм доволен. Агресията беше на страната на противника. Имаха доста по-голямо желание от нас. Не сме подценили никой, трябва да се раздаваме. Ще се борим за точките, във всеки един мач ще се опитаме да печелим.

Говорихме, че не може още да мислим за мача за купата. Трябва да бъдем по-агресивни като отбор и като колектив. Дано покажем самочувствие и да играем добре. ЦСКА е фаворит според класирането, но ще се опитаме да объркаме нещата."

Първа лига, 26-ти кръг:

Ботев Враца - Славия 2:1 (1:0)

стадион "Христо Ботев", Враца

Ботев: Красимир Костов, Диего Фераресо, Илия Миланов, Луис Фелипе, Мартин Николов, Стефан Гаврилов (71-Йоан Бауренски), Антонио Георгиев, Чавдар Ивайлов, Красимир Тодоров (72-Виктор Василев), Юлиан Ненов, Мирослав Маринов (85-Антон Фасе)

Славия: Николай Кръстев, Димитър Стоянов (46-Христо Попадийн), Гьоко Зайков, Венцислав Керчев, Людовик Соарес (70-Георги Вълчев), Мартин Атанасов, Камело Нгуена, Иван Минчев (60-Борислав Цонев), Радослав Кирилов (46-Мартин Петков), Тони Тасев (60-Кристиян Добрев), Йон Бакеро

голмайстори: 1:0 Юлиан Ненов 21, 1:1 Гьоко Зайков 70, 2:1 Виктор Василев 90

жълти картони: Антонио Георгиев, Диего Фераресо (Ботев), Йон Бакеро, Христо Попадийн (Славия)

главен съдия: Георги Кабаков