0

Н апрежението в Локо Пд продължава, въпреки победата над Арда с 2:1 в първия пролетен кръг в Кърджали. Президентът на клуба Христо Крушарски коментира, че успехът е много сладък, но не пропусна да захапе вратаря Динко Хоркаш, който сбърка за гола във вратата на Локо, пише днес в. "Мач Телеграф".

"Слушайте какво говори Христо Крушарски и си записвайте. Аз никога няма да предам Локо Пловдив, както и те мен. Много сладка победа срещу Арда в Кърджали. Сега, да не се главозамайваме. Предстоят мачове с Хебър и Крумовград. Първа лига е шампионат на изненадите. Първенството е интересно, защото нивото на отборите е еднакво. Сега в четвъртък ще разбера какво е решил Александър Томаш за нов договор. Селекцията в Локомотив завърши. Само аз мога да се картотекирам, и то като вратар. Нека тези при нас да се научат от мен на майсторство. Мога да се хвана на бас, с всеки който иска, че от пет дузпи няма как да ми вкарат всичките. Може да съм по-нисък, но имам рефлекс. По-добър съм от Динко. Пробвайте, ако искате" каза босът на клуба от Лаута, цитиран от BgDerby. 

От началото на годината вървят пререкания между Крушарски и треньора Александър Томаш по повод вратарския пост. Хърватинът Хоркаш отказва да поднови договора си с клуба, който изтича през лятото и това предизвика гнева на Крушарски. В почти всяка своя публична изява той иска от Томаш да го остави резерва и да наложи друг на неговия пост. Дори преди началото на сезона Локо подписа договор с бившия си вратар Мартин Луков, който няколко месеца беше без отбор. Въпреки това треньорът продължава да държи на Хоркаш и му гласува доверие, което явно вбесява президента. Поради тази причина той постави ултиматум на Томаш да реши до четвъртък дали ще си поднови договора с Локо или ще си тръгне от Лаута.

Засега Томаш не коментира напрегната ситуация. След мача с Арда той леко загатна, че не е доволен от ситуацията с разпродажбата на основни футболисти. „Бяхме далеч от това, което аз искам да виждам от Локомотив, но всичко си има своето логично обяснение. Ние тепърва тръгваме почти от началото на пътя, който бяхме изминали. Излязоха доста състезатели и то все водещи фигури, а новопривлечените ще имат нужда от време. В края бяхме принудени да затворим мача, но целта оправдава средствата”, каза тогава наставникът на „смърфовете“.