0

П оследното ново попълнение на ЦСКА Дюкенс Назон ще попадне в групата на „червените“ за откриващия двубой срещу Арда довечера от 21 часа, пеши в днешния си брой в. „Мач Телеграф“.

Националът на Хаити беше купен от френския Кевили Руан, подписвайки 3-годишен договор с „армейците“. На практика Дука има само три тренировки с тима, но старши треньорът Саша Илич държи да има още една опция в атака, особено при негативен развой на срещата. Все пак сърбинът няма да рискува с Назон в титулярния състав и атаката би трябвало да поведе Калоян Кръстев.

Капитанът Юрген Матай пък е пред завръщане в официален мач за ЦСКА след 113 дни пауза. Той се контузи на 20 март при визитата на Ботев Пловдив, когато получи частично разкъсване на плантарното и на ахилесовото сухожилие плюс увреда на медиалната глава на мускула на прасеца, но се размина с операция и се възстанови чрез тримесечна физиотерапия. Въпреки че нидерландският защитник влезе като резерва само в две контроли и има едва 67 игрови минути, Матай почти сигурно ще попадне сред стартовите 11 и ще си партнира с Енес Махмутович, за когото това ще е официален дебют. На лявото крило пък се очаква да започне Марк-Емилио Папазов, а на пейката да остане Гарсес, след като Баи и Вилдсхют вече са аут от тима, а Йомов е контузен.

В Арда мачът ще е първи за треньора Александър Тунчев и екипа му. Кърджалийци картотекираха нападателя Ласана Н'Диайе, но не успяха да сторят същото с бразилеца Жуниор Палмерас, който все още няма право да играе. Малиецът Н'Диайе обаче ще остане резерва за сметка на юношата на ЦСКА Тонислав Йорданов.