0

Ц СКА победи трудно, но много сладко Черно море в София – 1:0. В герой за  "червените" се превърна млдокът Асен Дончев, който се появи от пейката и с хубав удар в 77-ата минута не остави шансове на Иван Дюлгеров – 1:0. Така ЦСКА има вече 7 точки от 3 кръга от началото на сезона, колкото има и шампионът Лудогоерец.

Доста интересен бе съставът, на който заложи Саша Илич. Той пусна за пръв път като титуляр Йоан Бауренски, който си партнираше с Амос Юга в центъра на терена, а Тибо Вион бе изнесен напред като плеймейкър. По крилата действаха Слави Шопов и Лазар Туфегджич, а атаката водеше Калоян Кръстев. Любопитно бе завръщането в игра на капитана Юрген Матай, докато Мено Кох и Браян Морено бяха извън групата. Наставникът на варненци Илиан Илиев пък не можеше да разчита на своя голмайстор от миналия сезон Евгений Сердюк, който се разболя преди срещата.
В 4-ата минута ЦСКА създаде първото голово положение в мача. Топката беше центрирана от пряк свободен удар. Амос Юга стреля с глава, но покрай вратата на Иван Дюлгеров.

Пет минути по-късно Калоян Кръстев свали с глава към Лазар Туфегджич. Той се озова на чиста позиция и нахлу в наказателното поле. С много важна намеса обаче се отчете Виктор Попов, който успя да избие. Опасността за вратата на Дюлгеров не премина, защото Юрген Матай отправи опасен удар с глава, но отново топката не попадна в целта. В 17-ата минута се откри още един добър шанс за ЦСКА. Станислав Шопов центрира от фаул. На далечната греда Юрген Матей засече от воле, като запрати топката в аут.

В 26-ата минута вратарят на гостите Иван Дюлгеров удари силно Йоан Бауренски, като халфът на ЦСКА се свлече на земята, но за щастие след намесата на лекарския екип на домакините, младият футболист се върна в игра. Последва добра възможност за Черно море, като Мазир Сула изведе Матиас Курьор сам срещу Бусато, но вратарят спаси. Дори и да бе влязъл гол обаче той щеше да е отменен, защото Сула бе в засада. В 43-ата минута ЦСКА можеше да открие резултата, но след центриране от ъглов удар, топката се озова в Брадли Де Нойер, който би високо в облаците,

Втората част започна с удар на Васил Панайотов от състава на варенци, който обаче не затрудни по никакъв начин Густаво Бусато. В 57-ата минута Тибо Вион от корнер качи топката на главата на Амос Юга, топката летеше застрашително към вратата, но мина на сантиметри и в крайна сметка не влезе в мрежата. Последва светкавична реакция на Саша Илич, който направи двойна смяна, като пусна на терена Дюкенс Назон, както и Георги Йомов, за когото това бе първи мач от началото на сезона. От игра излязоха Йоан Бауренски и отново неубедителния Калоян Кръстев. Последва още една атакуваща смяна – игралият вяло Туфегджич отстъпи своето място на Маурисио Гарсес. В 65-ата минута Мазир Сула стреля, топката рикошира и за малко да изненада Бусато. При последвалия корнер Живко Атанасов се озова на добра позиция, но би право в Бусато.

В 77-ата минута ЦСКА откри резултата,, като това се случи по обичаен за отбора на Сапа Илич начин – след изпълнение на статично положение. След ъглов удар, изпълнен от Георги Йомов, топката стигна до Юга, той свали за Юрган Матай, с който върна назад за влезлия като резерва Асен Дончев и той с много хубав удар по земя реализира първия си гол в елита – 1:0. Това бе напълно достатъчно за тима на Саша Илич да вземе трите точки. В самия край на мача Гарсес можеше да направи 2:0, но не уцели вратата.