0

А рда и Локомотив Пловдив изиграха страхотен двубоя от 30-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Кърджали завърши наравно 4:4, като "смърфовете" изоставаха с 1:4 до 73-ата минута, но успяха да стигнат до равенството, а в края имаха няколко отлични възможности дори за трите точки.

Още в 3-ата минута Тонислав Йорданов откри от дузпа, но три минути след това Димитър Илиев изравни. В 64-ата минута Лъчезар Котев изведе домакините напред, а малко след това Иван Тилев вкара трети гол за кърджалийци. В 73-ата минута Иван Коконов направи 4:1, но само три минути след това Венсан Марсел върна гостите в мача. В 86-ата минута Ивайло Димитров вкара трети гол за "смърфовете", а в 89-ата минута Милош Петрович оформи крайното 4:4. 

Така Локомотив събра 37 точки и се изравни с Берое на седмото място във временното класиране. Заралии гостуват на ЦСКА 1948 по-късно тази вечер. Арда е 10-и с 32 точки. Момчетата на Стамен Белчев не успяха да го зарадват с победа за днешния му рожден ден. 

"След 4:1 си повярвахме, че мачът е свършил и действахме безобразно във фаза защита. За пореден път вкарваме голове и не може да победим. Вкарахме два не победихме, после три. Днес вкарахме четири и не можем да победим. Това не е само проблем на защитата, а на целия отбор. По най-лесния начин ни преодоляват“, ядосваше се наставникът на тима от Кърджали.