0

Т реньорът на Левски Николай Костов обясни защо отборът му е играл по различен начин във Враца, като даде и оценка на напрегнатата обстановка в клуба.

"Щом спечелихме, значи сме си свършили работата. Наложи се да променим схемата и да играем с трима защитници“, посочи той.

„Справихме се нелошо, през повечето време на мача имахме контрол, като изключим последните минути. 

Нашата игра се гради на разиграване на топката в средата на терена, но на такъв терен това не може да стане и заложихме на вертикален футбол, което не го умеем. 

Но се справихме и не дадохме много шансове на домакините, освен едно положение в края. 

Видях добра реакция от отбора след загубата от Хебър, дори без да се налага да говоря специално с футболистите", коментира специалистът.

"През сезона се промени отборът, защото се усети умора. Имахме много добри първи три-четири месеца. Тогава направихме много хубави мачове, печелехме в последните минути, което сплотяваше колектива. 

В последните два месеца се получи обратното и дори загубихме някои мачове в края. Отборът е млад и това влияе и психически на играчите. 

Натрупа се умора върху основните футболисти, които изнесоха тежестта на сезона. Не мога да коментирам повече, но това видях през сезона", добави Костов.

"Сега предстоят разговори с ръководството, но ние не сме спирали да говорим, да търсим как да излезем от тази тежка ситуация, да подобрим нещата. 

Готов съм да остана в отбора и да продължа работата си. Имам договор за една година и смятам да го изпълня.

Помня как бях посрещнат през първата, през втората седмица. После нещата се промениха. 

Атакуват ни отвсякъде, когато не си свършим работата и може би имат право. 

Но нека да спрем дотук и да пожелаем весели празници на всички левскари и привърженици. Левски винаги е оживявал и го има. Нека да има повече оптимизъм", призова Николай Костов.

Източник: БТА