0

Л евски гради нов отбор и нов колектив, но "сините" не са се отказали от целта си да печелят всеки мач, заяви старши треньорът Николай Костов. 26-кратните шампиони са различен тим от есента, тъй като Уелтън, Роналдо, Дарлан и Жереми Петрис напуснаха, а Хосе Кордоба бе изгонен в мача с Пирин и ще търпи дисциплинарно наказание.

През идния уикенд Левски среща отбора на Арда, като мачът е насрочен за 24 февруари, събота, от 17.45 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Абсолютно съм убеден, че ще подходим сериозно към този мач. Ние нямаме кой знае какви предпоставки да си мислим, че можем да подценим някой от отборите, с които играем. Ние де факто изграждаме нов колектив и нов отбор. Живеем с целите да излизаме на максимума във всеки мач", заяви Костов на пресконференция преди мача.

На мястото на напусналите Левски привлече халфовете Патрик Мислович и Карлос Охене, лявото крило Фабио Лима и централния защитник Хоакин Фернандес. 

"Нямаме големи притеснения за Кордоба, въпреки че е важен за нас играч. Имаме други футболисти, които ще го заместят достойно. Най-вероятно и някои от новите футболисти ще вземат участие. Готови сме със състава, утре ще го разберете", продължи старши треньорът на "сините".

Арда е на седмо място в класирането на българското първенство по футбол и има само седем точки по-малко от Левски, който временно е пети.

"Само комплименти за отбора на Арда. И в предното си интервю казах, че те се представят много добре в шампионата. Настроени сме да покажем най-доброто и да спечелим този мач. Вече имаме информации, че ще има голямо присъствие от нашата публика и се надявам заедно да победим Арда. В последния мач, който изиграхме, имахме много добри моменти и това трябва да се продължи. Трябва да побеждаваме", каза още Костов.

"Всеки успех си има своите последствия, а именно - влияние върху настроението на играчите. Ние трябва да се мъчим да спечелим всеки мач, тъй като изоставаме в точките, а имаме цели. Стъпили сме здраво на земята и знаем какво преследваме".