0

О тборът на ЦСКА не е изненадал „сините“ по никакъв начин, обясни старши треньорът на Левски Николай Костов след поражението с 0:2 във вечното дерби. Той посочи две причини за загубата, пое вината пред феновете и поднесе извиненията си.

"Мога да кажа, че това, което очаквахме от ЦСКА, това и стана. Дълги подавания, търсене на единоборства, гонене на втора топка – говорихме го това преди мача в съблекалнята. Мисля, че причините за загубата са две – едната е, че в предни позиции не създадохме напрежение за противника и губехме лесно топката. И втората е нелепият първи гол за ЦСКА. Това е и основната причина днес за поражението. Мисля, че играчите бяха достатъчно концентрирани, не съм имал усещане за напрежение. Липсваше ни скорост в атаката, липсваше ни Марин Петков", обясни Николай Костов.

ЦСКА взе вечното дерби
вечно дерби вечно дерби вечно дерби
30

Попитан дали отборът е изморен, защото така е изглеждал и след поражението в Разград, Костов отговори: "След като са бягали 90 минути, няма как да не са изморени, борба, битка, втора топка. Мисля, че генерално отборът се представя под възможностите си в тези дербита. За бъдещето искам да кажа, че трябва да сме благодарни на това, което имаме. А имаме млади и добри играчи, които могат да променят нещата. Според мен, на първо място не бива да се правят сериозни отрицателни изводи от този мач. Въпреки че знам какво е в душите на привържениците".

„Иван Андонов да пази е мое решение!“, отсече Костов.

"Въпрос на време е да се отърсим. Знам, какво да очакваме оттук нататък. Но ще се появят сега критики – няма как да кажа на играчите да не четат неща, които няма да им харесат. Трябва да преодоляват такива трудности и това е част от играта".

Следващата среща за Левски реално е първата от серията от шест мача, в които ще се види  и истинското състояние на тима: "Какво ни очаква? Очаква ни мач с Черно море, който е един от най-силните домакини, дори мога да кажа най-силният. Не съм гледал статистиката, но съм наясно. Поемам цялата отговорност за загубата, съжалявам“, завърши Николай Костов.