0

Е дин от най-перспективните български треньори – Александър Гицов, се присъедини към треньорския щаб на ЦСКА. Младият специалист е последният помощник на Нестор Ел Маестро и влиза в екипа лично по негова покана. Двамата се познават от престоя на старши треньора в Щурм Грац. Именно под ръководството на Ел Маестро Гицов завършва eдна от своите специализации, а от днес в тандем ще работят за успехите на ЦСКА. 

Роден е в София през не толкова далечната 1987 г. и израснал в Красна поляна, футболният път на Гицов започва във Виена. Макар отпътувал с идеята да се реализира в спортния мениджмънт, младият специалист открива страст, която му се отдава и която в последствие превръща в професия – треньорството. Гицов извървява всички стъпки на развитие – започва като треньор в академията на „Пост ШФ“ (Виена). Жъне успех след успех, докато ръководството на клуба не му се доверява изцяло и не го издига до шеф на школата. След това е забелязан от втородизионния „Флоридсдорфер АК“, където първоначално е помощник, а след това става и най-младия старши-треньор в Австрия. Стремежът му за развитие и желанието му да изповядва принципите на съвременния футбол го карат да запише и завърши множество специализации и стажове, включително притежава диплома за Футболен анализ от Birkbeck, University of London. Изследва в детайл работата в академиите на Еспаньол и Манчестър Сити. Притежава УЕФА А лиценз за треньор. 

"Абсолютно уверени сме, че със своите знания и мотивация Александър Гицов ще бъде чудесно попълнение в треньорския щаб и ще допринесе за развитието на отбора ни!  Успех, Александър!", написаха от ЦСКА.