0

Н овият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа бе представен официално днес, като пред журналистите той обяви, че първостепенната цел на „орлите“ е шампионската титла. Заедно с него бе и привлеченият от Арда нападател Спас Делев, който получи фланелката с №90. Церемонията се проведе в "Рослин Димят Хотел" във Варна. 

Лудогорец представи едновременно Анте Шимунджа и Спас Делев
Анте Шимунджа Спас Делев Лудогорец Анте Шимунджа Спас Делев Лудогорец Анте Шимунджа Спас Делев Лудогорец
12

„Имаме цел да сме шампиони в края на сезона и това е единствената ни мисъл за момента. Първата крачка е титлата, по-късно ще говорим и за другото, за следващите стъпки", започна Шимунджа, който най-напред пожела здраве на всички. „Живеем в много странни времена, така че пожелавам здраве на първо място“.

Той не скри задоволството си, че най-сетне ще започне работа с играчите.

„Обещавам, че ще работим здраво и ще дадем всичко за Лудогорец. Надявам се, че и играчите ще поемат тази информация. Ще ви представя моите помощници, които оформят екипа ми. Радвам се, че ще започна работа с играчите.

Играхме (с досегашния му тим Мура) срещу Лудогорец и трябваше да анализираме клуба, имам информация по тази линия. Когато започнахме преговорите, започнах и да анализирам играчите. Друго е да се срещна с тях на живо, разбира се, но имам достатъчно информация и благодаря на хората, които ми помогнаха да я набавя“, посочи Шимунджа, който на въпрос на журналист подчерта, че кара ски „доста добре“, но че първата му любов е футбола, въпреки че е роден в ски център като Марибор.

По думите му преговорите отборът има нужда от нови попълнения. „Скаутското звено работи здраво и ни дава информация. Надявам се съвсем скоро да имаме информация за вас. Търсим играчи на всички позиции“, каза той пред медиите.

„Мисля, че базата е много хубава. Трудно ми е да кажа дали е шампионска или европейска, но имам всичко от каквото се нуждаем. Ще направим леки корекции, разбира се“, продължи Шимунджа. 

„Роден съм в Югославия, в която имаше много различни етноси, свикнал съм да работя с различни националности. Играл съм и из цяла Европа. Нямам проблем с чужденците в Лудогорец, всеки дава нещо различно на тима и това може да е само от полза. Важното е да работим за доброто на клуба“, подчерта новият треньор.

Той изрази увереност, че Лудогорец е най-добрият в България. „Мисля, че българското първенство е трудно. ЦСКА е традиционен клуб, който отново е силен, въпреки някои проблеми преди години. Те са близко до нас, но ще имаме трудни мачове и срещу другите опоненти. Ние сме най-добрият отбор, но трябва да работим здраво, за да останем там. Знаем, че всички ще искат да ни свалят от първото място", завърши той.