0

Ф еновете на Левски ще бъдат оградени от специални обезопасителни мрежи за първия домакински мач на Ботев Пловдив на „Колежа“, който е в събота от 20.00 часа. Така ще бъде практиката и за останалите гостуващи агитки, решиха на специална среща днес представители на „канарчетата“ с директорите на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

С тази мярка ще се осигури безопасност на зрителите и на двата отбора, а това пък ще позволи да се намалят буферните зони около сектора за гости и пускането на още публика.

Както е ясно, още вчера „Колежа“ бе разпродаден, а след днешното решение от Ботев пуснаха допълнителни билети за освободените места. Капацитетът на новото съоръжение на „канарчетата“ е 18 000.

Над 30 полицаи пристигнаха днес на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, съобщи plovdiv24.bg. Униформените служители направиха оглед на съоръжението и специален инструктаж за двубоя в събота.

48 часа преди мача ще има денонощна охрана на трибуните, а в самия ден на двубоя се очакват над 300 униформени да следят за опазването на реда в района. 

От Ботев са ангажирали и охранители от частна фирма за откриването на стадиона.

В същото време от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив призоваха за купуване на специалните тениски за мача. "Изкупихме билетите, сега да изкупим и специалните тениски за мача в събота!“, призоваха от фенклуба и посочиха, че тениските могат да се закупят от  магазина на ул. "Нестор Иванов" 1.