0

К адровите проблеми в Левски преди мача с Локомотив София се увеличиха, пише в днешния си брой "Мач Телеграф". Треньорът Николай Костов няма да може да разчита и на Роналдо за срещата от 18-ия кръг на Първа лига, която е днес от 17:30 часа в "Надежда".

Бразилецът, който вкара няколко решителни попадения от началото на сезона, получи контузия в навечерието на мача с "железничарите". Това е пореден удар по "сините", които ще бъдат днес без трима от титулярите си в атака. Освен Роналдо, твърдо аут за срещата е и Джавад Ел Джемили, а Уелтън не е напълно възстановен и Костов не смята да рискува здравето му. Той все пак може да попадне в групата, но ще остане на пейката. 

Защитниците Цунами и Кристиан Димитров също са извън сметките на Николай Костов за двубоя в "Надежда". "Сините" преди дни спечелиха с 3:1 гостуването на Дунав в Русе и се класираха на 1/4-финалите за Купата на България, но в първенството не са побеждавали от 22 октомври - 1:0 над Черно море, след което последваха 4 мача без успех (2 равенства и 2 загуби). 

Локомотив (София) спечели само един от последните си три шампионатни срещи - 2:0 като гост на Ботев Враца.

Във временното класиране Левски е шести с 28 точки, колкото има и Арда. Локомотив (София) е на 12-ата позиция със 17 точки.