0

Л удогорец изяде звучен шамар в Европа, като загуби от Карабах в Лигата на конференциите с любимия резултат на синята агитка – 2:7. Това е удобен повод да видим как реагират шампионите в България, след като понесат тежък удар в международен мач. А такива се натрупаха в последните години. Разгромът от Карабах бе седмият понесен от „орлите“ с поне 4 гола разлика. Прави впечатление, че те летят доста високо в страната след приземяване в евротурнирите. И това е лоша новина за Левски. От 6 погрома досега Лудогорец винаги е записвал победа в българското първенство, като 5 от успехите са със сухи мрежи. Първите големи загуби в Европа бяха през есента на 2014 година в груповата фаза на Шампионската лига. Тогава Лудогорец, с треньор Георги Дерменджиев, загуби два пъти с по 0:4 – първо от Базел, а в последния мач и от Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“. Първото поражение бе компенсирано с победа с 2:0 над Локомотив Пд в Разград, а второто с минимален успех над другия пловдивски тим – Ботев Пд с 1:0 пак на „Хювефарма арена“.

Две години по-късно, пак в групите на ШЛ и пак с треньор Георги Дерменджиев, Лудогорец падна лошо с 0:6 от Арсенал на „Емирейтс“. Това наложи самочувствието да се възвръща с победа над Локомотив Горна Оряховица в Разград с 4:0, което беше логично да се случи. Три години по-късно вече с треньор Станислав Генчев, тимът падна с 0:6 от Еспаньол в групите на Лига Европа. След това дойде единственото гостуване в България след тежка загуба в турнирите, но за сметка на това пък бе срещу лек противник – Витоша Бистрица. То пък бе спечелено доста трудно с 1:0 с гол на Димо Бакалов в добавеното време.

След поражението от Тотнъм в групите на Лига Европа през 2020-а, пък се стигна до единствения мач в България след това, при който Лудогорец допусна гол. Въпреки това обаче отново спечели – с 2:1 срещу Ботев Вр у дома.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX