0

Ц СКА-София изплати задълженията по загубените дела в Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS), бе обявено в официалната клубна страница във Фейсбук. Така ще 

Преведени са  дължимите над 1,6 милиона лева на бившите футболисти Антонио Нелсон, Сержиньо и Тангариня. Това е поредно плащане на отбора от Борисовата градина за неуредени сметки с бивши футболисти, заради които ФИФА налага забрани за трансфери и картотекиране на клуба.

Преди няколко месеца пък бяха платени 600 000 евро към друг бивш играч - Бенжелюн, за да бъде вдигната поредна забрана от световната централа.

"Днес ЦСКА плати всички обезщетения в размер на малко над 1,6 милиона лева към бившите играчи на клуба Нелсон Барош, Диас Рибейро и Тангариня. С тримата се водеха съдебни дела в Спортния арбитражен съд, който отсъди в тяхна полза.

С внасянето на сумата ще се вдигне забраната за картотека на нови футболисти, наложена от ФИФА, като по този начин новите попълнения на ЦСКА ще бъдат на разположение за старта на сезона", написаха от клуба.

Първият официален мач на ЦСКА-София е на 10 юли в Първа лига срещу Арда Кърджали.