0

С тарши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш призна, че резултатът от двубоя с Етър залъгва и коментира новия си договор с клуба, който днес подписа със срок до лятото на 2026-а година.

"Промених моите принципи, защото виждах, че ни трябваше разтърсване“, обясни търновлията след мача срещу Етър, с чийто екип завърши кариерата си на футболист.

„Вкарах още две млади момчета, за да разпределя напрежението поравно и да им покажа, че всеки, който иска, трябва да бъде отдаден, за да може да изживее магията. 

Труден мач и резултатът залъгва. Не направихме това, на което се надявах, но се радвам за футболистите", заяви Томаш.

Наставникът на Локомотив коментира и темата с новия си договор, който подписа с клуба, като новината бе обявена броени часове преди мача с Етър.

"Говорихме доста с г-н Крушарски (собственика) - и на висок тон, и на спокоен тон, но когато застанахме само двамата, всеки направи компромиси в името на Локомотив и видях, че той е човек, който искрено обича клуба. 

Аз обичам хора, които ми дават предизвикателства и ги поемам. 

Няма да е лесно, ще трябва наново да градим. 

Аз, както досега, ще работя с цялото си сърце и душа. Ще имаме и трудни моменти, но магията, която усетих, ме накара да подпиша нов договор. 

Аз и екипът ми сме отдадени на идеята, тази вечер ще изляза с обръщение към локомотивската общност. 

Виждате колко е ураганно по върховете в Локомотив. Човек трябва да си поставя високи амбиции и ако успеем да ги изпълним, ще бъде много сладко", каза още старши треньорът на "черно-белите". 

"Цялата философия, която изградихме, беше върху един футболист. Ние играехме с 11 полеви футболисти, но това е минало. 

Имахме реални шансове да се борим за Европа. Ще се опитам да изградим наново отбор, който с времето да израсте и да се класира за турнирите. 

Това мога да обещая. Ще работим максимално отдадени", завърши Александър Томаш. 

Специален допинг за Локо Пд: Треньорът Томаш подписа нов договор преди мача с Етър

Светослав Петров, колегата му от Етър, с когото се засякоха заедно в ЦСКА между 2000 и 2004 г., не скри разочарованието си от резултата. "Като чуеш резултата, ще помислиш, че са ни смачкали. През първото полувреме не стояхме лошо, но за съжаление загубихме.

Първите полувремена играем силно, но изпускаме положения и през втората част допускаме голове, след което характерът на мача става друг", коментира след срещата Петров. 

"От две положения трябва да вкараме поне едно. Отбор като нашия не може да създава по 8-9 ситуации. Не успяваме да отбележим и се пропукваме, което е нормално. Лошото е, че допускаме голове, а не отбелязваме.

Трудно бихме спечелили точки някъде, ако не реализираме. Не влязохме много добре в мача, но до първия гол на Локомотив не мога да бъда недоволен. Лошото е, че повтаряме едно и също вече четвърти пореден двубой", каза още наставникът на Етър и коментира какви са перспективите пред тима му, който продължава да заема последно място в класирането с едва 10 точки след 24 изиграни мача.

"Ще се борим докрай. Аз лично няма да се предам. Жал ми е за футболистите, защото не мога да не бъда доволен от тяхното влагане. Дават всичко, на което са способни, но не можем да се похвалим с позитивен резултат", допълни Светослав Петров. 

Източник: БТА