0

Т реньорът на ЦСКА-София Алън Пардю призна, че отборът му играе под възможностите си след равния 0:0 с Черно море във Варна. 

"С няколко думи ще кажа първо за мача. Никога в моята треньорска кариера не ми се е случвало в едни мач да се наложи да сменя всеки един от футболистите в защитната четворка. Въпреки това се борихме в мача, не достатъчно, трябваше да се борим повече. Дадохме шанс на някои различни футболисти, опитахме нова формация, като цяло експериментирахме в този мач.

Иначе относно сезона – този отбор имаше доста силен първи полусезон, вторият  не беше добър, това не е тайна. Когато аз дойдох като мениджър имахме доста проблеми, беше много трудно. Много труден втори полусезон, с много неща трябваше да се справяме. Въпреки всичко футболистите се бореха много във всеки един момент. Като цяло, обаче, съм абсолютно наясно, че за ЦСКА това е един слаб полусезон. Истината е, че трябва да бъде доста по-добър.

Тази почивка, която ще имаме – две седмици и половина, ще е много кратка. Няма да успеем да направим трансферите, които ние искаме през нея. Не трябва да забравяме, че ни липсват някои ключови футболисти. Има футболисти, които въобще не се тренирали при мен като мениджър, но трябва да се отбележи, че този отбор играе на по-ниско ниво от възможностите си и има много какво да се види от тези играчи.

И всички тези конспиративни теории около тези футболисти са пълни глупости, всеки един от тях дава всичко от себе си, няма значение от цвета на кожата му, от националността му и т.н.

Мога да гарантирам, че всички тези футболисти дават 100 процента от себе си и тези неща, които се случиха в четвъртък – такъв вид расистки обиди спрямо играчите, за мен са недопустими и много грозни.

Много е важно всички оттук-нататък, за да вдигнем ЦСКА, да сме единни – футболисти, ръководство, фенове и се надявам всички да работят в тази посока и най-вече тези на терена.

Със сигурност трябва да създадем един отбор, с който да се гордеем. Трябва да отбележа, че аз нямах представа, че ще ръководя отбора на ЦСКА и някои от футболистите, които в момента са в отбора, аз нямам абсолютно нищо общо с тях и предишните треньори ще трябва да поемат отговорността за това как те се представят и дали играят добре.

Истината е, че ние не сме видели още моя ЦСКА, защото аз нямах възможните инструменти, с които да покажа моят стил на игра. Сега ще се работи върху селекция и тепърва ще видим".

Поех ангажимент, но с оглед на много причини беше доста сложно. Няма да навлизам в детайли. Искам да благодаря на играчите и феновете.

Гледам феновете и мисля, че 95% от тях са страхотни. Този отбор трябва да е здрав, силен и да показва какво може на терена. Имахме много контузии, наказания и други.

Вярвам, че съм достатъчно добър, за да съм мениджър на този тим. Трябва да се подобрим. Гриша Ганчев ще отговаря на въпроси през седмицата. Той иска най-доброто за клуба..

Коментирам с Дани Ганчев трансферните планове. През пролетта бяхме по-слаби не само от Лудогорец, но и от останалите. Трябва да сме сигурни, че през следващия сезон ще имаме всички условия, за да сме на ниво. Знаем като клуб, че трябва да се подобрим. Това е процес, който ще бъде финализиран по време на почивката.

Гради се нов стадион, важна стъпка за нас. Не исках да идвам точно в този толкова тежък период, нямах очаквания да съм треньор на ЦСКА. Клубът ме грабна обаче. Седнах с Ганчеви и им казах, че съм готов да дам всичко от себе си, ако бъда избран за треньор на ЦСКА догодина.

Доколкото знам предишните треньори имаха последната дума за играчите. Стойчо знаеше кой ще идва, докато бях съветник. Аз ще нося отговорността за играчите и ще имам последната дума.

Ще има напускащи, защото трябва да сме по-добри. Зависи от трансферния прозорец. Трябва да вземем поне 4-5 нови попълнения. Имаме страхотни играчи – Юрген и Чарлз, например, не съм ги виждал на терена, защото са контузени, откакто съм тук. Към момента не даваме достатъчно и казах на момчетата, че трябва да сме далеч по-добри догодина. Все още не сте видели моя ЦСКА“, завърши Пардю.